Χωρίς προβλήματα λειτούργησε η Αγροτική Αγορά στην Πρέβεζα

Ρεπορτάζ από το atpreveza.gr

Κανονικά λειτούργησε η Αγροτική Αγορά της Πρέβεζας το πρωί του Σαββάτου, 21 Ιουνίου παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο λειτουργίας της, αφού δεν έχει εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Οι παραγωγοί βρέθηκαν στην Κίτσου Τζαβέλλα και ανέπτυξαν τους πάγκους τους χωρίς να κάνει την εμφάνισή της η Αστυνομία, ενώ το παρών έδωσαν στην Αγορά ο δήμαρχος Πρέβεζας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους για τη συνέχιση της λειτουργίας της Αγοράς.

Η απουσία της Αγοράς το περασμένο Σάββατο έκανε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση στους καταναλωτές, οι οποίοι σήμερα βρέθηκαν στο σημείο και προχώρησαν στις αγορές τους σημειώνοντας πως η αγορά είναι αναγκαία για την πόλη της Πρέβεζας, ωστόσο δεν έλειψαν και τα έντονα παράπονα από ορισμένους καταναλωτές, οι οποίοι κατηγορούσαν ευθέως τις τοπικές αρχές για έλλειψη βούλησης.

Ο εκπρόσωπος των παραγωγών κ. Καλδάνης μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκανε λόγο για προσπάθεια από κύκλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να καταστρατηγήσουν το δικαίωμα των αγροτών-παραγωγών να πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στον καταναλωτή, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την Αγορά.

«Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνία της Πρέβεζας, στο δήμαρχο, στους εκπροσώπους των κομμάτων και φορέων της πόλης, που ήρθαν να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των αγροτών για να παραμείνει ανοιχτή η Αγροτική Αγορά της πόλης. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο Πρεβεζάνικο και δεν έχει να κάνει μόνο με την Αγροτική Αγορά της Πρέβεζας, έχει να κάνει με την προσπάθεια κύκλων του Υπουργείου να καταστρατηγήσουν τις άδειες παραγωγών, να μη δίνουν το δικαίωμα στον αγρότη-παραγωγό να πουλάει τα προϊόντα του απευθείας στον καταναλωτή και αντί αυτού ο παραγωγός να είναι υποχείριο των χοντρεμπόρων και τίποτα άλλο. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είδε σε χρόνο πρώιμο το πρόβλημα κι έχει κάνει ανάλογες ενέργειες στα Υπουργεία μέσω του περιφερειακού διευθυντή κ. Βαγενά για να λυθεί το ζήτημα και οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει και το ζήτημα της Αγροτικής Αγοράς που έχει να κάνει με την ύπαρξη της περιβόητης ΚΥΑ» τόνισε ο κ. Καλδάνης σημειώνοντας πως την Τετάρτη αντιπροσωπεία των παραγωγών θα βρεθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κορασίδη.

«Επαναλαμβάνω, στους καιρούς της κρίσης όλοι κρινόμαστε και όλοι θα κριθούμε και στο μέλλον. Η Αγορά της Πρέβεζας πρέπει να μείνει ανοιχτή για το καλό της κοινωνίας, για το καλό των παραγωγών και γενικότερα για το καλό της περιοχής» κατέληξε ο κ. Καλδάνης.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.