Στον Οίκο Ευγηρίας το χορευτικό του δήμου Ιωαννιτών

Με μια παράσταση ιδιαίτερης σημασίας και εντασσόμενη στο πνεύμα των ημερών, συνέχισε την φετινή πορεία του το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του «Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας Δήμου Ιωαννιτών» συνάντησε τα ηλικιωμένα μέλη που φιλοξενούνται εκεί βιώνοντας στιγμές συγκίνησης και προσφέροντας ανάλογες στιγμές χαράς σε εκείνα.

Αφού οι χορευτές έψαλαν τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κάλαντα των Χριστουγέννων και παρουσίασαν μικρό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στη συνέχεια χόρεψαν μαζί με τα μέλη ηπειρώτικους χορούς σε μια πολύ ωραία στιγμή της εκδήλωσης.

Το Χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων καλωσόρισαν η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οίκου Ευγηρίας Ντίνα Μπακόλα και το μέλος του  Σωτήρης Λιγώνης.

Αφού ευχαρίστησαν θερμά τα μέλη του Συγκροτήματος και το Πνευματικό Κέντρο για την άμεση ανταπόκρισή τους, τόνισαν την ανάγκη συνέχισης τέτοιων ενεργειών και σε άλλες στιγμές του έτους.

Στην αντιφώνηση τους οι υπεύθυνοι του Τμήματος Ηλίας Γκαρτζονίκας και Νίκος Νούσιας αφού μετέφεραν τους χαιρετισμούς των μελών και του Πνευματικού Κέντρου, σημείωσαν ότι το Τμήμα κάθε χρόνο εντάσσει στον προγραμματισμό του ανάλογες παρουσίες με χαρά και όχι από υποχρέωση.

Επίσης τόνισαν την άποψή τους ότι πάντα η επαφή των χορευτών και δασκάλων τους ηλικιωμένους είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού από εκείνους απόκτησαν τις πρώτες γνώσεις όσων αφορά στα στοιχεία της μουσικοχορευτικής κληρονομιάς και αυτές οι συναντήσεις αποτελούν ουσιαστικά ένα είδος ανταπόδοσης του «χρέους» τους.

Την μουσική συνοδεία είχαν οι κκ Κώστας Βέρδης (κλαρίνο), Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι), Βασίλης Τσίκας (λαούτο) και Πέτρος Παπαγεωργίου (ντέφι).


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.