Δήμος Ιωαννιτών: «Αρπάχτηκαν» Τσάγκας – Κολόκας

Ότι υπήρξε επεισόδιο, υπήρξε. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι δύο πλευρές. Για το ποιος ευθύνεται, ποιος ξεκίνησε πρώτος κλπ. θα αποφανθεί η δικαιοσύνη εάν οδηγηθεί εκεί η συμπλοκή, διαμάχη, όπως θέλετε πείτε το, μεταξύ του νυν δημοτικού συμβούλου Ιωαννίνων, Κώστα Τσάγκα και του άρτι εκλεγέντα δημοτικού συμβούλου, Παντελή Κολόκα, το βράδυ της Κυριακής, στην οδό Μητροπόλεως.

Θυμίζουμε ότι πριν ο κ. Κολόκας συμπράξει προεκλογικά με τον κ. Μπέγκα, ο κ. Τσάγκας είχε ανακοινώσει ότι θα κατέβαιναν μαζί στις δημοτικές του Μαΐου. Μετά τη συμμαχία των Μπέγκα-Κολόκα, ο κ. Τσάγκας απέσυρε τη στήριξη του και τώρα επιστρέφει ουσιαστικά στην παράταξη του κ. Γκόντα από την οποία είχε ανεξαρτητοποιηθεί πριν τρία χρόνια.

Εν πάσει περιπτώσει, για το συμβάν υπάρχουν δύο εκδοχές.

Η μία, της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα, η οποία αναφέρει (χωρίς ονόματα) η οποία «καταδικάζει κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πράξη ξυλοδαρμού συμπολίτη μας και δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ιωαννιτών, εκ μέρους  νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου με την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, έξω από το γραφείο του το βράδυ της παρασμένης Κυριακής. Με την πράξη του αυτή, ο νεοεκλεγείς και νυν εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου ,εισάγει στην πόλη μας νέα ήθη και πρακτικές, που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές τύπου ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ,  κάτι που η Γιαννιώτικη κοινωνία, πρώτη φορά βιώνει και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθεί. Η παράταξη υπηρετώντας πάντα τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με συνέπεια  στις αρχές και τις αξίες,  καλεί τον επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ κ.Θωμά Μπέγκα , όπως και όλες τις άλλες παρατάξεις, να καταδικάσουν την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, που εκπορεύεται  μάλιστα από δημόσιο πρόσωπο,,που φέρει  την ιδιότητα του εκπαιδευτικού».

Η άλλη από την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών» η οποία «καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε την Κυριακή το βράδυ νεοεκλεγείς σύμβουλος της παράταξης μας, από δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο της ‘Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας’. Οι λεκτικές επιθέσεις, οι ύβρεις και οι ακρότητες στις οποίες επιδίδονταν τόσο καιρό από τα τηλεπαράθυρα ο συγκεκριμένος, μεταφέρθηκαν – δυστυχώς- στους δρόμους της πόλης.  Για την ποινική διάσταση του συγκεκριμένου περιστατικού επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσταση που επιχειρεί να του προσδώσει η ‘Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία’, αποτελεί πραγματικά έκπληξη το γεγονός πως αναλαμβάνοντας ρόλο εισαγγελέα,  σπεύδει να εκδώσει ανακοίνωση – πόρισμα στην οποία κάνει λόγο για ξυλοδαρμό!!!  Όψιμα η ‘Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία’ … ‘ευαισθητοποιήθηκε’ και θυμήθηκε να επικαλεστεί ‘αρχές και αξίες’.

Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη παράταξη σιωπούσε ή και υιοθετούσε –ίσως επειδή θεωρούσε ότι την εξυπηρετούσε- τη λεκτική βία, τους προσβλητικούς και αήθεις  χαρακτηρισμούς, το παραλήρημα του εν λόγω συμβούλου από τα τηλεπαράθυρα.    Θυμίζουμε πως η συγκεκριμένη παράταξη επέλεξε λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές την πολιτική της λάσπης ως πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα δια του επικεφαλής της. Ήταν ένα πολιτικό ολίσθημα το οποίο καταδικάστηκε από τους πολίτες και στο οποίο η παράταξη μας επέλεξε να μην ακολουθήσει. Όπως δεν θα παρακολουθήσει και το νέο ατόπημα της ‘Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας’. Ένα σχόλιο μόνο: το γάρ πολύ της θλίψεως…».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.