Η διαφήμιση και η δυσφήμιση του ποδοσφαίρου

του Μπάμπη Τσιρώνη από το agriniovoice.gr

Αυτό το Σαββατοκύριακο η αγωνιστική δραστηριότητα της Superleague επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τη χώρα. Άλλες θετικές και άλλες… αρνητικές.

Για παράδειγμα, το Σάββατο η διαιτησία «υψηλού επιπέδου» από τον Σπάθα στην Τρίπολη ήταν αρκετή για να επισκιάσει ολόκληρο το παιχνίδι, αν όχι και την αγωνιστική, αποτελώντας βασικό θέμα συζήτησης του Σαββατοκύριακου. Από την άλλη όμως την Κυριακή, η διαστημική εμφάνιση του Παναιτωλικού που κέρδισε δίκαια στην έδρα του την Ξάνθη με 5-2, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έδειξε το άλλο πρόσωπο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό που θα θέλαμε να βλέπουμε σε όλα τα παιχνίδια.

Στην Τρίπολη από το πρώτο ημίχρονο ο κόσμος είχε ήδη μετανιώσει που πλήρωσε εισιτήριο ή σπατάλησε το απόγευμά του για να δει αυτή τη φαρσοκωμωδία, έστω και από την τηλεόραση. Αντιθέτως στο Αγρίνιο, από το πρώτο ημίχρονο η πλειοψηφία του κόσμου ήταν χορτάτη από το θέαμα, αν και κάποιοι σίγουρα θα ήθελαν αυτό το παιχνίδι να μην τελειώσει ποτέ… Μία αναμέτρηση που τα είχε όλα και με το παραπάνω!

Στην Τρίπολη ο πρωταθλητής Ελλάδας πήρε το καρπούζι μαζί με τα κουκούτσια και δεν είχε δόντια να το μασήσει, την ώρα που ο γηπεδούχος Αστέρας με νύχια και με δόντια τον κράταγε στην ισοπαλία παίζοντας με δέκα παίκτες. Έχοντας χάσει έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του με δεύτερη κίτρινη για θέατρο, σε αποβολή που αν έπαιρνε παίκτης του Ολυμπιακού, την επόμενη μέρα γνωστές εφημερίδες και αντιπρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ θα έκαναν λόγο για «σφαγή» στην Τρίπολη.

Αντίθετα στο Αγρίνιο, δύο καλές ομάδες έπαιξαν ανοιχτά, μπήκαν εφτά γκολ, υπήρξαν διακυμάνσεις στο σκορ με τους φιλοξενούμενους να έχουν προηγηθεί και τους γηπεδούχους να το γυρίζουν εμφατικά, ενώ οι ποδοσφαιριστές κράτησαν το ενδιαφέρον αμείωτο ακόμα και όταν το σκορ ξέφυγε. Δυνατές και όχι αντιαθλητικές μονομαχίες, πολλές φάσεις, καλός ρυθμός και εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Με λίγα λόγια, σε μία αγωνιστική παρακολουθήσαμε τη δυσφήμιση και τη διαφήμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, δύο σε ένα. Το δυσάρεστο είναι πως ο πρωταθλητής που θα έπρεπε να αποτελεί τον καθρέφτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήταν η δυσφήμηση. Δύο επαρχιακές ομάδες που μια Κυριακή απόγευμα έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο για να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, αποτέλεσαν τη διαφήμιση…

Αν και στην τελική, ίσως να μην προβληθεί όσο θα έπρεπε το παιχνίδι των επαρχιακών, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν προβλέπεται (με τα ελληνικά δεδομένα) να πάρει το πρωτάθλημα φέτος, του χρόνου ή και ποτέ…

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.