Δέσμευση για στελέχωση του ΙΚΑ Ιωαννίνων έλαβε η Α. Ασημακοπούλου

Συνάντηση με τον διοικητή Ρ. Σπυρόπουλο

Με τον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο συναντήθηκε την Τρίτη, 1η Ιουλίου η Βουλευτής Ιωαννίνων και Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το υποκατάστημα του ΙΚΑ Ιωαννίνων και τα οποία αναδείχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Ασημακοπούλου στο ΙΚΑ Ιωαννίνων.

Η βουλευτίνα έθεσε το ζήτημα της ελλιπούς στελέχωσης στο υποκατάστημα των Ιωαννίνων το οποίο προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση εργοδοτών και ασφαλισμένων. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Η υποστελέχωση του ΙΚΑ Ιωαννίνων έχει αυξήσει το μέσο όρο του χρόνου αναμονής συνταξιοδοτικών αποφάσεων ο οποίος πλέον ανέρχεται σε ενάμιση περίπου χρόνο και η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα προς όφελος όλων». Στην κατεύθυνση αυτή, η κ. Ασημακοπούλου ζήτησε από τον κ. Σπυρόπουλο την επανατοποθέτηση όλων των υπαλλήλων της προκήρυξης 9Κ του ΑΣΕΠ, που υπηρετούσαν στο υποκατάστημα Ιωαννίνων πριν την απόλυσή τους, οι οποίοι, όπως τόνισε, «λόγω της εμπειρίας τους θα συμβάλουν στην εύρυθμη και πάλι λειτουργία του υποκαταστήματος».

Από την πλευρά του ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι με βάση το νόμο 4210/2013, η διαδικασία επαναπρόσληψης των υπαλλήλων της 9Κ και της 8Κ είναι σε εξέλιξη. Θα ακολουθήσει διαδικασία επανατοποθέτησης των υπαλλήλων με βάση τις προτιμήσεις τους και τις ανάγκες των υποκαταστημάτων. Ο κ. Σπυρόπουλος δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί και πως όσα αιτήματα αφορούν επανατοποθετήσεις αποκλειστικά από υποκαταστήματα επαρχίας σε υποκαταστήματα άλλης επαρχίας θα ικανοποιηθούν κατά 100%.

Η κ. Ασημακοπούλου, χαρακτηρίζοντας θετική την εξέλιξη, δήλωσε: «αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης του Διοικητή του ΙΚΑ, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά το έργο του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ιωαννίνων το οποίο πέραν των νομών της Ηπείρου εξυπηρετεί επίσης την Λευκάδα, την Κέρκυρα και την Αιτωλοακαρνανία και θα έχει σημαντικά οφέλη τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους ασφαλισμένους».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.