Δικαιώθηκε, αλλά η Praktiker Ιωαννίνων δεν τον επαναπροσλαμβάνει!

Επαναπρόσληψη ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στην πολυεθνική

Μία ακόμη ιστορία εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αυτή τη φορά από το νομό Ιωαννίνων, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην Praktiker Hellas – Επιτροπή καταστήματος Ιωαννίνων: η τοπική διεύθυνση του τοπικού πολυκαταστήματος της πολυεθνικής αρνείται να επαναπροσλάβει εργαζόμενο συνδικαλιστή του οποίου η απόλυση κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο: «Με την απόφαση 408/2013 (226/2014) το μονομελές πρωτοδικείο Ιωαννίνων κήρυξε άκυρη την απόλυση συναδέλφου που εργάζονταν στο Praktiker Ιωαννίνων. Ο συνάδελφος απολύθηκε το Μάη του 2011 εξ αιτίας της συνδικαλιστικής του δράσης, γεγονός που δεν άρεσε στην εταιρεία και ως εκ τούτου ο συνάδελφος στοχοποιήθηκε και απολύθηκε. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μία μεγάλη νίκη του συναδέλφου και του Σωματείου, που παρά τη δύσκολη συγκυρία και τη δύναμη της εταιρείας, δεν έσκυψαν το κεφάλι και με τη στήριξη των συναδέλφων εργαζομένων στο Praktiker Ιωαννίνων αλλά και των αλληλέγγυων φορέων και πολιτών κατάφεραν να δικαιωθούν.

Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση της εταιρείας και ο διευθυντής του καταστήματος Ιωαννίνων κος Βογιάρης Αναστάσιος, αρνούνται πεισματικά να εφαρμόσουν την απόφαση και να δεχτούν πίσω το συνάδελφο που πριν 3 χρόνια έστειλαν στην ανεργία. Με αλαζονεία κάνουν επίδειξη δύναμης στο υπάρχον προσωπικό του καταστήματος Praktiker Ιωαννίνων, για να μην πάρουν θάρρος οι εργαζόμενοι».

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Το Σωματείο εκτιμά ότι το περιστατικό δεν αποτελεί πρωτοτυπία για την Praktiker, καθώς «είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα  της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας, ακόμα και της μνημονιακής που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των μεγάλων επιχειρήσεων. Είναι ολοφάνερο πως δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στη διατήρηση των κερδών και της υποταγής των εργαζομένων».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Καταλήγοντας καλεί την επιχείρηση να εφαρμόσει άμεσα τη δικαστική απόφαση και “να σταματήσει να ταλαιπωρεί το συνάδελφο”, τους συναδέλφους «να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι, να σταθούν πλάι στο Σωματείο, να μην υποταχτούν και με αξιοπρέπεια να διεκδικούν τα δικαιώματά τους» και όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς να κατανοήσουν την κρισιμότητα της κατάστασης και να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων συντονισμένα, απέναντι σε μια κατάσταση που κυβέρνηση, τράπεζες και μεγαλοεπιχειρήσεις πνίγουν καθημερινά το λαό.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.