Ημερολόγιο: «Μια άλλη ματιά στην ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων»

Το πρώτο του ημερολόγιο-ατζέντα κυκλοφόρησε ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Ιωαννίνων. Το ημερολόγιο για το έτος 2015 έχει τίτλο  “Μια άλλη ματιά στην ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων μέχρι την κατάκτησή της από τον ελληνικό στρατό το 1913“.

Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, η ατζέντα αυτή περιέχει κείμενα που περιγράφουν διάφορα ιστορικά γεγονότα που αφορούν τα Ιωάννινα ιδωμένα από μια άλλη σκοπιά, τη σκοπιά των από τα κάτω. Σκοπός μας- τονίζουν οι συντελεστές του ημερολογίου –  η αποδόμηση των εθνικών και θρησκευτικών μύθων και ευρύτερα της κυρίαρχης αφήγησης της ιστορίας, και παράλληλα η ανάδειξη των κοινωνικών και ταξικών αγώνων του χθες με σκοπό την αυτομόρφωση και ενδυνάμωση των αγώνων του σήμερα.
Το ημερολόγιο του 2015 αποτελεί το πρώτο μέρος αυτής της προσπάθειας. Θα ακολουθήσουν το ημερολόγιο του 2016 με ιστορίες από το 1914 ως το 1974 και το ημερολόγιο του 2017 με ιστορίες από το 1975 ως σήμερα.
Συνολικά, το ημερολόγιο περιέχει 56 κείμενα με ιστορίες ως το 1913, καθώς και ημερολόγιο γυναίκας, αυτοπαρουσίαση του Α.ΚΟΙ.Χ.Ι. και των ομάδων του κ.ά.

Εάν επιθυμείτε να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια ή/και να διακινήσετε στο χώρο σας το ημερολόγιό μας, επικοινωνήστε με την ομάδα ημερολογίου του Α.ΚΟΙ.Χ.Ι. στο email: imerologio-akoixi@espiv.net. Η ιστοσελίδα του ΑΚοιΧΙ: akoixi.espivblogs.net


 

Related News

One Response

Leave a Reply
  1. Σπυρος
    Dec 24, 2014 - 12:39 AM

    Πολύ ενδιαφέρον! Μπράβο, επιτέλους μια άλλη άποψη για την ιστορία της πόλης μας…

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.