Βρείτε μία θέση να ησυχάσουμε…

Ελάχιστα απασχολεί η διαμάχη Φίλιου-Μπέγκα για την επόμενη ημέρα

Στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης (σε ένα έργο μισοτελειωμένο) δόθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, 29/8 η τελευταία συνέντευξη του Φίλιππα Φίλιου ως δημάρχου των Ιωαννίνων. Δήμαρχος της πόλης αναλαμβάνει από τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου ο Θωμάς Μπέγκας, από την ίδια παράταξη («Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα»), αλλά με πολύ γκρίνια από τα στελέχη εκείνα της παράταξης τα οποία θα ήθελαν μία συμμετοχή του κ. Φίλιου στο νέο δημοτικό σχήμα, με εξαπτέρυγα τόσο του πρώην όσο και του επόμενου δημάρχου να αντιμάχονται για το εάν πρέπει ή όχι να αξιοποιηθεί ο Φ. Φίλιος σε κάποιο πόστο και συγκεκριμένα σε αυτό του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου.

Είναι μία διαμάχη που ουδόλως απασχολεί τους δημότες παρά μόνον ίσως εκείνους που έχουν συνηθίσει την πολιτική και την αυτοδιοίκηση ως μάχη ατομικών στρατηγικών, ως πεδίο εξυπηρέτησης αρπαχτικών ιδιωτικών συμφερόντων και όχι ως σύγκρουση πολιτικών για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, πολιτικές που άλλοτε αποκλίνουν άλλοτε συγκλίνουν στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών.

Για την «ταμπακιέρα», το πώς θα υπερασπιστεί η νέα δημοτική αρχή υπό τον Θωμά Μπέγκα το δημόσιο συμφέρον, τα φυσικά αγαθά, τους δημόσιους χώρους, τους ανθρώπους και το περιβάλλον, εάν θα αντισταθεί στην ιδιωτικοποίηση των πάντων που μας προτείνεται ως «λύση», ας αναμένουμε τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής αρχής και κυρίως τις πράξεις της (σ.σ. δεν αναμένουμε πολλά, αλλά…).

Όσο για τον Φ. Φίλιο έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί μία θέση στο νέο δημοτικό σχήμα εάν υπήρξε κάποια συμφωνία των δύο πλευρών προεκλογικά (παρασκηνιακά φανταζόμαστε, μακριά κι από τα ίδια τα μέλη της παράταξης – τι διαφάνεια ασφαλώς…).

Όπως χαρακτηριστικά είπε ερωτηθείς για την απουσία του από την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής, την Τετάρτη: «Η πρόταση από τη μεριά μου είχε γίνει και είχε συμφωνηθεί σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια προβλήθηκαν κάποια επιχειρήματα».

Είναι κάτι το οποίο πρέπει να απαντήσει ο κ. Μπέγκας σε όσα μέλη της παράταξης επιθυμούν παρουσία του κ. Φίλιου στη νέα δημοτική θητεία. Οι πολίτες από την πλευρά τους έχουν χρέος να συμμετέχουν στα κοινά ασκώντας κριτική και αγνοώντας τις ενδοπαραταξιακές κόντρες οι οποίες στην πλειοψηφία τους αφορούν είτε στην ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών είτε συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία αναλαμβάνουν να ικανοποιήσουν οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες. Των λίγων, όχι των πολλών που στενάζουν…

Θέση για τον Φίλιππα Φίλιο ή τον Μωυσή Ελισάφ ο οποίος εμφανίζεται επίσης δυσαρεστημένος από τη στάση του κ. Μπέγκα υπάρχει: πχ. να εκλεγεί συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης αφού πρόεδρος της δημοκρατίας δεν προβλέπεται στο δήμο. Έτσι ίσως ησυχάσουμε κι εμείς από το ενδοπαραταξιακό σίριαλ…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.