ΠΟΕ-ΟΤΑ: Οι πολίτες καταδίκασαν τους δημάρχους – εργολάβους σκουπιδιών

Οι πολίτες καταδίκασαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους αιρετούς που  επιχείρησαν να εκχωρήσουν σε ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα τη  διαχείριση των απορριμμάτων και να παίξουν παιχνίδια σε βάρος της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων της, αλλά κυρίως σε βάρος των δημοτών τους, ανεβαίνοντας στο «άρμα» της «Ελληνογερμανικής συνεργασίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχολιάζοντας καταρχήν την εκλογική ήττα του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.

«Οι πολίτες είπαν ένα ηχηρό ‘ΟΧΙ’ στις συντεχνίες και έστειλαν πολλούς Δημάρχους στα… σπίτια τους. Ένας  μεγάλος αριθμός αιρετών τη γλύτωσε οριακά, ενώ το μήνυμα ήταν σαφές προς όλους,  ακόμη και σε αυτούς που λόγω συγκυριών απέφυγαν την ‘καταιγίδα’ : Η Τοπική  Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να μετατραπεί σε πεδίο δράσης ιδιωτικών συμφερόντων με  στόχο το εύκολο κέρδος στις πλάτες των δημοτών.

Η ήττα που υπέστη ο κ. Γιάννης Σγουρός ήταν ενδεικτική της καταδίκης  των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων τα οποία προωθούσε ο ίδιος και  εξυπηρετεί η συγκυβέρνηση. Άλλη μία απόδειξη, ήταν η απόρριψη του Νίκου  Χιωτάκη, κουμπάρου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τους κατοίκους της  Κηφισιάς. Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος τάσσονταν αναφανδόν υπέρ της διαχείρισης  των απορριμμάτων από το σύστημα των εργολάβων.

Η λίστα με αυτούς που τιμωρήθηκαν για τη στάση τους ή για την  προσήλωσή τους στην εξυπηρέτηση συμφερόντων σε βάρος της επίλυσης των  κοινωνικών προβλημάτων είναι μακριά. Οι Δήμαρχοι Ήλιδας, Κοζάνης, Καβάλας,  Λάρισας, Πάτρας, Βριλησσίων, Λαγκαδά και πολλοί ακόμη είναι μεταξύ αυτών που  πήραν την… άγουσα. Στο παρά πέντε την απέφυγαν αρκετοί ακόμη», εκτιμά η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση θεωρώντας ότι δικαιώνεται από την απόφασή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ακύρωσε τις  διαδικασίες χρηματοδότησης μέσω Ε.Σ.Π.Α. των Σ.Δ.Ι.Τ. της διαχείρισης των  απορριμμάτων σε Αττική και άλλες δέκα Περιφέρειες της χώρας, διαπιστώνοντας

σοβαρές παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας με σημαντικότερη αυτή του όρου- καρμπόν σε όλες τις Σ.Δ.Ι.Τ. περί εγγυημένης ποσότητας παραγωγής απορριμμάτων.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.