Αθώος ο απολυμένος που μηνύθηκε από την JUMBO για υπεξαίρεση προϊόντων

To Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του εργαζόμενου στην JUMBO, που το καλοκαίρι απολύθηκε από την πολυεθνική εταιρεία με το πρόσχημα ότι υπεξαίρεσε κατεστραμμένα προϊόντα, τα οποία, κατά πάγια τακτική της εταιρείας, είχε αναλάβει να πετάξει στα σκουπίδια, ενώ η εταιρεία του υπέβαλε και μήνυση.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο εργαζόμενος αθωώθηκε από τα δικαστήρια και ότι η απόπειρα της πολυεθνικής να τον απολύσει με αυτό τον τρόπο, ώστε να τον διώξει χωρίς να χρειαστεί να του καταβάλει αποζημίωση έπεσε στο κενό, ενώ εκφράζεται η απαίτηση του σωματείου να γυρίσει ο εργαζόμενος στη δουλειά του με την ίδια σύμβαση και τα κατακτημένα δικαιώματά του. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η απόπειρα της πολυεθνικής εταιρείας JUMBO να απολύσει εργαζόμενο κατηγορώντας τον ότι έκλεψε εμπορεύματα του καταστήματος, ώστε να τον διώξει χωρίς να χρειαστεί να του καταβάλει την αποζημίωση, ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ! Ο εργαζόμενος ΑΘΩΩΘΗΚΕ πανηγυρικά από τα δικαστήρια όπου η εταιρεία υπέβαλε μήνυση, αφού αποδείχτηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν «υπεξαίρεσε» πράγματα από το κατάστημα.
Όλη η υπόθεση είχε να κάνει με την επιδίωξη του κερδοφόρου ομίλου JUMBO να απαλλαγεί από έναν απ’ τους πιο παλιούς εργαζόμενους στο κατάστημα, που ως εκ τούτου είχε θεμελιώσει «ακριβά» για την εταιρεία δικαιώματα και λάμβανε επίσης έναν αξιοπρεπή μισθό. Το στόχο αυτό η εταιρεία τον επιβεβαίωσε και με την απόλυση άλλης εργαζόμενης το επόμενο διάστημα, η οποία επίσης ήταν από τις παλιές και «ακριβές» για το JUMBO! Σύμφωνα με τη λογική της επιχείρησης είναι εργαζόμενοι που «κοστίζουν» και πρέπει να αντικατασταθούν με νέους, με άθλιες ατομικές συμβάσεις, με τσάμπα εργαζόμενους από προγράμματα, χωρίς δικαιώματα.
Όλα αυτά τα κάνει ένας όμιλος, τα καθαρά κέρδη του οποίου για το διάστημα Ιουλίου 2013-Ιουνίου 2014 παρουσίασαν αύξηση κατά 44,29%. Από 48,15 εκατ. ευρώ πέρυσι, ανήλθαν στα 69,48 εκατ. ευρώ! Είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που πρόσφατα άνοιξε καταστήματα και στη Ρουμανία. Το γεγονός αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι για τους μονοπωλιακούς ομίλους…τρώγοντας έρχεται η όρεξη και το πιο εύκολο θύμα για να δουν τα κέρδη τους ν’ αβγαταίνουν κι άλλο είναι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους.
Το κυνήγι του κέρδους δεν έχει όρια για τις μεγάλες επιχειρήσεις, που στηρίζονται πάντα στο νομικό οπλοστάσιο που φροντίζει να εξασφαλίσει γι’ αυτούς η εκάστοτε κυβέρνηση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. Στόχος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι να μας κάνουν σκλάβους στον 21ο αιώνα. Να δουλεύουμε με μισθούς πείνας και να λέμε και «ευχαριστώ» άμα τους παίρνουμε στην ώρα τους(!), κάτω από άθλιες, εντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας, με πενιχρή ασφάλιση και δικαιώματα.

ΔΕ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
Συνάδελφοι στα JUMBO και σε όλο τον κλάδο, μη δέχεστε να σας κάνουν τη ζωή ποδήλατο. Μην ανέχεστε να σας τρομοκρατούν και να σας εκβιάζουν. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ! Μόνο με την οργανωμένη συλλογική δράση μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση στα δικαιώματά μας, να αποσπάσουμε κατακτήσεις. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!
Διεκδικούμε :
-Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
-Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία
-Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ!»


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.