Τμήμα παραδοσιακών χορών ΠΚΔΙ: 30 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς

Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια παράσταση όλων των χορευτών του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.
Η φετινή ιδιαιτερότητά της οφειλόταν στο γεγονός ότι η εκπαιδευτική χρονιά που τελειώνει σε λίγες μέρες αποτελεί την τριακοστή από την ίδρυσή του. Μια πορεία με σημαντικά ποιοτικά και ποσοτικά επιτεύγματα.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους 250 και πλέον χορευτές όλων ηλικιών, οι οποίοι, δίνοντας δείγματα της συστηματικής και τεκμηριωμένης δουλειάς που γίνεται σε όλες τις βαθμίδες, εναλλάσσονταν στη σκηνή παρουσιάζοντας με ωραίο τρόπο, μέσα από ποικιλία ρυθμών, βημάτων και χρωμάτων, στοιχεία του Λαϊκού Πολιτισμού διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.
Παράλληλα έδωσαν το δικό τους ευοίωνο μήνυμα της συνέχειας, όσον αφορά στα Παραδομένα του λαού μας γενικότερα αλλά και στην πορεία του Τμήματος ειδικότερα.
Σε επιστολή του για την παράσταση και τον εορτασμό των 30 χρόνων, που αναγνώστηκε στην αρχή της εκδήλωσης, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Κώστας Τασούλας μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «…επωφελούμαι αυτής της ευκαιρίας για να σας συγχαρώ θερμότατα για το όλο έργο σας που επί 3 δεκαετίες προωθεί και αναδεικνύει τον παραδοσιακό μας πολιτισμό»
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Φίλιππος Φίλιος, με αφορμή την παράσταση του Τμήματος, αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές, τόνισε την μεγάλη πολιτιστική προσφορά του Πνευματικού Κέντρου και των δομών του, ιδιαίτερα όσων αφορά στην ποιότητα των δραστηριοτήτων του.
Η Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρο, κ. Μαρία Στρατσάνη, κάνοντας σύντομη αναδρομή στην πορεία των 30 ετών, σημείωσε ότι αυτή χαρακτηρίστηκε από την πολλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, εκτός των επιτυχιών, τη μεγάλη συμμετοχή μαθητών όλων των ηλικιών.
Στον χαιρετισμό τους οι δάσκαλοι και μέλη του Συγκροτήματος από την πρώτη μέρα ίδρυσής του, οι οποίοι έχουν επωμιστεί την εφαρμογή της συγκεκριμένης φιλοσοφίας και οράματος για τον γενικότερο χώρο, εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, κκ Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης, τόνισαν ιδιαίτερα τα θετικά μηνύματα που απορρέουν από αυτές τις εκδηλώσεις και ευχαρίστησαν μαθητές και γονείς για την εμπιστοσύνη τους τόσα χρόνια στο έργο του Πνευματικού Κέντρου και του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του.
Η ετήσια παράσταση εντασσόταν στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, που εκτός αυτής περιελάμβανε την επετειακή εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου με συμμετοχή συλλόγων της πόλης και παλιών χορευτών, και το 3ο φεστιβάλ Ηπειρώτικων Παραδοσιακών Χορών Δήμου Ιωαννιτών, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουλίου, στην Πλατεία Μαβίλη του μώλου λίμνης, με τη συμμετοχή 10 ακόμη συλλόγων.
Τη μουσική συνοδεία είχαν οι: Κώστας Βέρδης (κλαρίνο), Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι), Διαμαντής Παπαναστασίου (κρουστά), Σοφία Ζώη (τραγούδι- κανονάκι), Σωτήρης Κατσούρας (βιολί), Βασίλης Τσίκας (λαούτο) και Σαράντης Δράμαλης (τρομπέτα).
Σημαντική τέλος, για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η ανιδιοτελής προσφορά των: Σπύρου Γκούμα (σύνθεση σκηνικών), ΔΗΠΕΘΙ (σκηνικά), Methexis (τρέιλερ, σχεδ. αφίσας, συνδρομή στην επικοινωνιακή προώθηση), Αιμίλιου Νέου- Βαγγέλη Γιωτόπουλου- Κατερίνας Ελευθεριάδου (φωτογραφίες).

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.