ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη είναι η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Σχόλιο για την απόφαση του δικαστηρίου για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία η απεργία διαρκείας της ΑΔΕΔΥ κηρύχτηκε παράνομη τα Τμήματα Δημόσιας Διοίκησης και Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

Ο αγώνας χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ενάντια στη δήθεν αξιολόγηση και  στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για πλήρη διάλυση των δημόσιων  υπηρεσιών και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού συνεχίζεται.

 Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με  τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε από το απαράδεκτο και ‘ανθρωποφαγικό’ σχέδιο για τις ‘αξιολογήσεις’ των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο μοναδικό στόχο έχει την δημιουργία δεξαμενών υποψηφίων υπαλλήλων προς απόλυση και  την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε να μετατραπούν  σε πειθήνια όργανα της μνημονιακής πολιτικής  αλλά και των πολιτικών διαπλοκής και ξεπουλήματος των φιλέτων τους δημοσίου σε ημέτερους,

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου  κατά την προσφιλή της μέθοδο ποινικοποίησης κάθε μορφής απεργιακής κινητοποίησης  έστειλε για μια ακόμα φορά τους  αγώνες στα δικαστήρια προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου, κυβέρνηση στρέφεται ενάντια σε τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο (ΑΔΕΔΥ)!

Η προσπάθεια της αυτή όμως απέτυχε. Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα, απόφαση, όπου έκρινε την απεργία – αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή, ακυρώνοντας, επί της ουσίας, τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Συνεπώς, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα συνεχίσουν τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ τον ΔΙΚΑΙΟ  και ΝΟΜΙΜΟ  αγώνα τους ενάντια στην διάλυση του Δημοσίου προς   όφελος μιας χούφτας ολιγαρχών και των πολύ μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο αγώνας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές για τη διάλυση  του Δημοσίου θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη και την ανατροπή της συγκυβέρνησης της καταστροφής και των μνημονιακών της πολιτικών.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.