ΚΚΕ Ιωαννίνων: Πικετοφορία για την Παλαιστίνη

Σήμερα το απόγευμα από τον Πλάτανο της Αβέρωφ

Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ ζητούν οι Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίων του ΚΚΕ και οι οργανώσεις της ΚΝΕ καλώντας σε πικετοφορία σήμερα Παρασκευή, 18 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα, με αφετηρία τον Πλάτανο (στην οδό Αβέρωφ).

Το ΚΚΕ καταδικάζει «τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού που έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 208 άτομα τις τελευταίες μέρες, στον τραυματισμό 1.200 άλλων και έχει ξεριζώσει από τα σπίτια τους πάνω από 18.000 οικογένειες».

«Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστιες είναι οι ευθύνες των ΗΠΑ που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης και αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού. Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί την πολιτική των ‘ίσων αποστάσεων’ ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν δικαιολογείται καμία κυβέρνηση να κρατά τη γραμμή των ίσων αποστάσεων και απαιτείται άμεσα: Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ. Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής για να ανοίξει ο δρόμος να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο και πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ», σημειώνει και ταυτόχρονα τονίζει την αναγκαιότητα «η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές, είτε πολιτικές και να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.