“Να σταματήσουν οι καταπατήσεις στις όχθες του Αράχθου”

araxthos_katapatiseis

Να σταματήσουν οι καταπατήσεις στις όχθες του Αράχθου ζητά με ανακοίνωσή της η «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» Άρτας. Η παράταξη με επικεφαλής τη Λίτσα Κιτσαντά ζητά σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί το θέμα: «Τον τελευταίο καιρό, στο παραποτάμιο πάρκο και πλησίον αυτού, – εκτός των άλλων περιέργων που συντελούνται-, βλέπουμε να ξεπηδούν ξαφνικά σε διάφορα σημεία φράχτες, συρματοπλέγματα και προσφάτως φυτεμένα δενδρύλλια, από κάποιους επίδοξους, αλλά και ‘φερόμενους νόμιμους ιδιοκτήτες’ διαφόρων τμημάτων της εκτάσεως αυτής. Κάποιοι μάλιστα από τους ‘ιδιοκτήτες’ αυτούς επικαλούνται αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, αναγνωριστικές της κυριότητάς τους, σε χώρο, που δεν μπορεί παρά να είναι δημόσιος, καθώς όλοι ξέρουμε ότι ήταν στο παρελθόν – και εξακολουθεί να είναι- γιαλός (παρόχθια ζώνη) του ποταμού Αράχθου.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει! Με πρωτοβουλία του Δήμου, πρέπει να μπει επιτέλους ένας φραγμός σ΄ αυτές τις προκλητικές ενέργειες των διαφόρων καταπατητών που φτιάχνουν φράχτες και οριοθετούν περιβόλια στο παραποτάμιο!
Ζητούμε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό, προκειμένου όλοι μαζί και με μπροστάρη τον Δήμο Αρταίων, να κινήσουμε όλες οι νόμιμες διαδικασίες που απαιτούνται για την διεκδίκηση όλων των τμημάτων ιδιωτών που βρίσκονται στο παραποτάμιο και συγχρόνως να πάρουμε απόφαση για κήρυξη αναγκαστικών απαλλοτριώσεων υπέρ του Δημοσίου ( και του Δήμου, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η χρήση) όλων εκείνων των εκτάσεων που ήδη έχουν κερδηθεί νομικά και θεωρούνται ιδιωτικές.

Παράλληλα θα πρέπει ο Δήμος να εκπονήσει ένα σχέδιο για την ανάπλαση του παραποτάμιου πάρκου και να εκπονήσει τις αντίστοιχες μελέτες για την υλοποίησή του. Το παραποτάμιο μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί, προς όφελος όλων των δημοτών και της πόλης μας, η οποία μπορεί πράγματι να γίνει πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη!».


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.