Φεστιβάλ θεάτρου δρόμου για τρεις ημέρες στην πόλη

Αύριο Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 πραγματοποιείται η έναρξη του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων «Ioannina Street Τheater Festival». Η γιορτή των παραστατικών τεχνών ξεκινά στους δημόσιους χώρους της πόλης των Ιωαννίνων, με περισσότερες από δέκα παραστάσεις κουκλοθέατρου, τσίρκου, θεάτρου, μουσικής και χορού, καθώς και διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους να λαμβάνουν χώρα το τριήμερο από την Πέμπτη 28 έως το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014. Είσοδος ελεύθερη.

street theater1

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
Την πρώτη ημέρα το Ioannina Street Theater Festival θα διεξαχθεί στην Πλατεία Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (πίσω από το λύκειο της Ζωσιμαίας στην οδό Βηλαρά) ξεκινώντας στις 18.15 με παιδικό εργαστήριο κολάζ από την Αθηνά Κακάβα. Το εργαστήριο διαδέχεται στις 19.00 η παράσταση κουκλοθέατρου «Ακροβασίες» από τους ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, συνεχίζοντας με δύο παραστάσεις τσίρκο από τους Christian the Unpredictable και Pomet στις 19.30 και στις 20.15 αντίστοιχα. Στις 20.45 η Αφροδίτη Γεωργίου παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθέατρου «Άλφα» που διακρίθηκε για την καινοτομία της στην 4η Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών στο διεθνές Φεστιβάλ του Κιλκίς και οι μαθητές του 3ου έτους του θεατρικού εργαστηρίου του Politheatro κλείνουν τη βραδιά με την παράσταση «Άνευ ουσίας και σημασίας» σε σκηνοθεσία της Γιάννας Κούλα στις 21.15.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
Την δεύτερη μέρα το φεστιβάλ μεταφέρεται στο πάρκο Λιθαρίτσια. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας ανοίγει η Βίκυ Βάββα με το εργαστήριο δραματοθεραπείας για ενήλικες «Ρίζες» στις 18.00 και στις 19.30 οι ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ παρουσιάζουν την παράσταση μαριονέτας «Ακροβασίες». Οι Cirko Cachivache παίρνουν τη σκυτάλη με ριψοκίνδυνα ζογκλερικά και ακροβατικά στις 20.00 και στις 21.00 o Pomet παρουσιάζει την παράσταση τσίρκο PlanB που συνδυάζει σύγχρονες τεχνικές juggling με χορευτικές κινήσεις και ατμοσφαιρικούς ήχους. Στο τέλος της βραδιάς, η ομάδα σύγχρονου χορού Krama Dance Company παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου με τίτλο «Traces» στην οποία συμμετέχουν συνολικά εννιά τοπικοί δημιουργοί.

Krama1Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
Την τελευταία ημέρα, το φεστιβάλ θα κλείσει την αυλαία του στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής” (παλαιά  Σφαγεία). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού από τους Χρήστο Χρήστου και Πέτρο Χριστακόπουλο καθώς και εργαστήρι θετικής ενέργειας από τη Μάρθα Κώστα στις 18.00. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 19.15 με την πενταμελή ομάδα του Cirko Cachivache στην παράσταση «Ακροβάτης Γαρίδα» και συνεχίζονται με τον απρόβλεπτο Christian σε ένα one man show με κορίνες, μπάλες και χούλα χουπ. Στις 21.00 η ομάδα ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ανεβάζει την κουκλοθεατρική παράσταση «Της μουσικής τα νήματα» που έχει ταξιδέψει σε Ευρώπη, Ν. Κορέα, Ν. Αφρική, Τουρκία και Κύπρο, και στις 22.00 η ομάδα σύγχρονου χορού So Company [LX/GR] παρουσιάζει μια παράσταση εμπνευσμένη από το παραμύθι του Πινόκιο, όπου μια ακορντεονίστρια [Iw le Moller] σαν άλλος Τζεπέτο ζωντανεύει και θέτει σε κίνηση τη χορεύτρια της [Rhiannon Morgan].

Παράλληλες εκδηλώσεις
Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Αυγούστου, στο Πάρκο Λιθαρίτσια και τον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής” (παλαιά Σφαγεία) αντίστοιχα, η ομάδα χειροτεχνών Lake Crafters εκθέτει τις δημιουργίες της.

To Ioannina Street Theater Festival συνδιοργανώνεται από την Α.Μ.Κ.Ε Multi-art Projects και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.
Χορηγός Επικοινωνίας: Pamvotis Press

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.streetheater.gr και τη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook .


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.