Αβάντα από την περιφερειακή αρχή Ηπείρου στο ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ

του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Η αντιπεριφερειάρχης Τ. Καλογιάννη αρνήθηκε να συζητήσει αίτημα του «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» για την εκποίηση Αμπελοκήπων, παραλίμνιας περιοχής

Με το  έωλο επιχείρημα ότι “δεν συζητάμε δημοσιεύματα” η περιφερειακή αρχή της Ηπείρου απέρριψε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος κάθε συζήτηση του επίμαχου θέματος που αφορά στο ξεπούλημα εννέα ακινήτων του δημοσίου μέσω ΤΑΙΠΕΔ στην πόλη των Ιωαννίνων (τρία στη συνοικία των Αμπελοκήπων κι άλλα έξι στην παραλίμνια περιοχή στον Αγ. Νικόλαο Κοπάνων).

Το αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση του θέματος που απασχολεί από χτες την τοπική κοινωνία τέθηκε από τον επικεφαλής του «ΑΥΡΙΟ για την Ήπειρο» Γιάννη Παπαδημητρίου, αλλά απορρίφθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής, αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη η οποία υποστήριξε ότι η επιτροπή δεν ασχολείται με δημοσιεύματα.

Μόνο που η μεταβίβαση των έξι ακινήτων του Δημοσίου στο Ταμείο Ξεπουλήματος δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασίας ρεπόρτερ που επιθυμούν να πλήξουν το…θεάρεστο success story των κυβερνητικών εταίρων της κας Καλογιάννη, αλλά απόφαση δημοσιευμένη στη «Διαύγεια».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ η συγκεκριμένη περιουσία του Δημοσίου στα Γιάννενα και όφειλε η περιφερειακή αρχή να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται (αφού η είδηση έχει δημοσιοποιηθεί από το πρωί της Τρίτης σε τοπικά και πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης). Παρόλα αυτά η κα Καλογιάννη ισχυρίστηκε ότι: «Δεν μπορεί να γίνει ουδεμία συζήτηση επί του θέματος αυτού ή οποιουδήποτε άλλου θέματος, εάν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση και φάκελος έργου. Δεν μπορούν να αποτελούν βάση συζήτησης μόνο δημοσιεύματα του Τύπου».

papadimitriou mikrhΓ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην παρέμβαση του ο κ. Παπαδημητρίου ζήτησε η επιτροπή να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο θα εκφραζόταν η αντίθεση στο ξεπούλημα των 9 κτημάτων της δημόσιας περιουσίας στα Γιάννενα.

«Πρόκειται για ακίνητα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη της πόλης, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη για τις ανάγκες της, και γι’ αυτό είναι ζωτική τόσο η ακύρωση της μεταβίβασης, που αποτελεί το αναγκαίο βήμα για την εκποίηση στο ιδιωτικό κεφάλαιο, όσο και η παραχώρησή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Επιτροπής με τα ανήκουστα επιχειρήματα ‘δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες’ και ‘τα ακίνητα δεν πηγαίνουν σε ιδιώτες αλλά στο ΤΑΙΠΕΔ’», σημειώνει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗhttp://bit.ly/1ov7jKR

ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: http://www.pamvotispress.gr/paloitiria-apo-teped-ke-sta-giannena/

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.