Στις εκδηλώσεις για τα ΑμεΑ συμμετέχει ο Δήμος Αρταίων

amea_arta

 «Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε η ζωή τους να είναι ίση με τη δική μας».
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ, στις 3 Δεκεμβρίου, o Δήμος Αρταίων συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι φορείς, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α και το οικοτροφείο ΑΙΟΛΟΣ της Ε.Ψ.Ε.Π, το Ειδικό σχολείο, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, το πρότυπου ΚΕΚ «Αγία Θεοδώρα», ο σύλλογος  ΑΜΕΑ, το ΚΕΔΔΥ, το ΚΑΑΚΥΑΜΕΑ και ο Ερυθρός  Σταυρός, που έχουν σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, των πολιτών.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη το πρωί, πραγματοποιείται εκδήλωση στο κέντρο της πόλης (πλατεία Αγίου Δημητρίου)., που θα περιλαμβάνει χορό-ZUΜBA με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων, καθώς και μουσική παράσταση από το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Για την ξεχωριστή αυτή ημέρα, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης δήλωσε ότι: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Οι άνθρωποι αυτοί, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις στην καθημερινή τους ζωή. Αντιμετωπίζουν δυσχέρειες εξαιτίας του λανθασμένου ή παρωχημένου σχεδιασμού των κτιρίων, των μέσων μαζικής μεταφοράς, της εργονομίας των εγκαταστάσεων, και της διαμόρφωσης των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων.
Στόχος μας λοιπόν πρέπει να είναι όχι η τυπική ,αλλά η πραγματική ισότητα η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Καταλήγοντας τόνισε: «Εμείς ως Δημοτική Αρχή, δείχνοντας  ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα, στόχος μας είναι να  βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και να επιλύουμε προβλήματα που μπορεί να ανακουφίσει τα άτομα αυτά και να παρεμβαίνουμε  σε θέματα που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους”. 


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.