Χειρονομία: «Ο Ν. Ρωμανός ανέδειξε την αποφασιστικότητα της ελευθερίας»

xeironomia_romanos

Ανακοίνωση για τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού εξέδωσε η Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Ρωμανός κέρδισε τη ζωή του με τη ζωή του. Κέρδισε ύστερα από 31 μέρες αγώνα, σε μια προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματος του στις εκπαιδευτικές άδειες αλλά κυρίως διεκδικώντας μια ανάσα ελευθερίας απ’ τα κλουβιά της καταστολής. Δίπλα του αναδύθηκε ένα ισχυρό, πολύμορφο και πολυεπίπεδο κίνημα αλληλεγγύης το οποίοι προέβη σε μαζικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, τα όποια μετατράπηκαν στη συνέχεια σε κέντρα αγώνα και αντιπληροφόρησης.

Ο Ρωμανός με την ανυποχώρητη απεργία πείνας κατόρθωσε να αναδείξει την αποφασιστικότητα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας απέναντι σε μία ολοκληρωτική κυβέρνηση -στην συγκεκριμένη περίπτωση στην κυβέρνηση Σαμαρά-ανοίγοντας ένα δυναμικό πεδίο ρήξης και σύγκρουσης με την κρατική καταστολή.
Το κοινοβουλευτικό θέατρο των ημερών δεν υποβαθμίζει σε καμία περίπτωση τις μαζικές κινητοποιήσεις και τον αγώνα αυτών που βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας κοινωνική δικαιοσύνη,(συμβολικό) σημείο σύγκλισης των οποίων ήταν η μάχη του Ρωμανού.

Τέλος, πιάνουμε το νήμα από κει που το αφήσαμε.
Ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση συνεχίζεται σε όλα τα πεδία, και στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απέναντι σε κάθε ψηφιακή ή μη φυλακή (τροπολογία για το βραχιολάκι) υπερασπίζοντας πάντα μέχρι τέλους την ελευθερία.
Η πραγματικότητα της κρατικής καταστολής είναι υπόθεση όλων μας, ας υψώσουμε για άλλη μια φορά το ανάστημα εναντία σε κάθε μορφή επίδειξης δύναμης κάθε κράτους και εξουσίας».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.