Στα Γιάννενα έρχεται ακόμη ένας υφυπουργός…φτώχειας 

kegkeroglou

Τα Γιάννενα επισκέπτεται αυτή την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (τμήματα της κοινωνίας αναζητούν όλα τα παραπάνω ανάμεσα στα μνημονιακά ερείπια ) Βασίλης Κεγκέρογλου.Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 18 Νοεμβρίου στα Γιάννενα βρέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας για να παρουσιάσει το σχέδιο για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Ο κ. Κεγκέρογλου αρχικά θα επισκεφθεί το Δήμο Ιωαννιτών, έναν από τους 13 Δήμους που υλοποιούν το πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος.

Συγκεκριμένα:

 • στις 12 το μεσημέρι ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, θα επισκεφθεί την Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου (Αβέρωφ 6)
 • στις 12.10 μ.μ. θα έχει συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς που συνεργάζονται με το Δήμο Ιωαννιτών για την υλοποίηση του προγράμματος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.
 • Στη συνέχεια, στις 12.30 το μεσημέρι, θα παραβρεθεί σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1, Ιωάννινα). Η συνάντηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου έχει χαρακτήρα διαβούλευσης στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ώστε να προετοιμαστεί η υλοποίηση του «Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους έως το 2020» (ΤΕΒΑ/ FEAD).Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους, με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 223/2014/11-4-2014 στοχεύει να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή στα Κράτη-Μέλη της Ευρώπης, συμβάλλοντας στη μείωση της φτώχειας, και εν τέλει στην εξάλειψη των χειρότερων μορφών φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΤΕΒΑ συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και της κοινωνικής συνοχής με χρηματοδότηση 330εκ. ευρώ για την περίοδο 2015-2020.

  Οι Εθνικοί Στόχοι για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την εδραίωση της κοινωνικής συνοχής, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πλαίσιο του ΕΠΜ, διαρθρώνονται σε τρεις συνιστώσες:

  • στη μείωση του αριθμού των ατόμων που απειλούνται από τη φτώχεια ή/και τον κοινωνικό αποκλεισμό κατά 450.000 έως το 2020.
  • στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, μέσω μείωσης του αριθμού των παιδιών και νέων (0-17) που απειλούνται από τη φτώχεια κατά 100.000 έως το 2020,
  • στη δημιουργία ενός «δικτύου κοινωνικής ασφάλειας» κατά του κοινωνικού αποκλεισμού που περιλαμβάνει δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Κοινωνική φροντίδα, ή ιατρική περίθαλψη, η στέγαση και η εκπαίδευση.

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.