Ηγουμενίτσα: Μήνυμα μαθητών κόντρα στο νέο Λύκειο (photos)

mathites_igoumenitsa

Του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Φωτογραφίες: Σωτήρης Λιαμπότης

Μήνυμα αντίστασης στους σχεδιασμούς του «νέου» Λυκείου το οποίο μέσω της περίφημης τράπεζας θεμάτων ετοιμάζεται να τους αποκλείσει από την πρόσβαση στη γνώση, έστειλαν μαθητές και μαθήτριες Λυκείων της Θεσπρωτίας τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου.

Διαδήλωσαν το πρωί, ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, σε κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας καθώς και γονείς οι οποίοι συμμετέχουν στο νεοσύστατο «Συντονιστικό Συλλόγων γονέων -Μαθητών – ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας» το οποίο έλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση.

«Όταν οι νόμοι σας καταστρέφουν το μέλλον μας/ η αντίσταση γίνεται καθήκον» έγραφε το πανό των μαθητών του Λυκείου Παραμυθιάς, «Στα σχολεία της ύπνωσης τα όνειρα μας κρατάνε ξύπνιους» το μήνυμα των μαθητών του 1ου Λυκείου της Ηγουμενίτσας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της μαζικής εκδήλωσης με ομιλητή τον εκπαιδευτικό –ερευνητή Χρήστο Κάτσικα, την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, στο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

mathites_igoumenitsa2 mathites_igoumenitsa3 mathites_igoumenitsa1 mathites_igoumenitsa4


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.