Σωματείο εμποροϋπαλλήλων: Γλέντι στο θεατράκι

Από τις 9 το βράδυ- Με αιχμή το δικαίωμα των διακοπών

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων μαζί με το σωματείο επισιτισμού- τουρισμού διοργανώνουν εκδήλωση-γλέντι τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, το θεατράκι στη Σκάλα με θέμα: «Οι διακοπές και η ξεκούραση δεν είναι πολυτέλεια… Είναι δικαίωμα!».

Τα σωματεία στη σχετική πρόσκληση σημειώνουν ότι οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός για την πλειοψηφία των ιδιωτικών υπαλλήλων και στα Γιάννενα αφού «η ανεργία, τα εξευτελιστικά μεροκάματα και οι μισθοί πείνας, η απλήρωτη εργασία, οι αυξήσεις ‘φωτιά’, δεν αφήνουν περιθώρια ανάσας»

Τα δύο σωματεία διεκδικούν:

  • Την εξασφάλιση ολόκληρης της καλοκαιρινής άδειας και του επιδόματος άδειας για τις διακοπές.
  • Να αναπτυχθούν με ευθύνη του κράτους κοινωνικά προγράμματα τουρισμού για όλους (ειδικά άνεργους, νέους) ταυτόχρονα με τη διεκδίκηση της ανάπτυξης κρατικών δομών ξενοδοχείων – κατασκηνώσεων  κλπ. Παλεύουμε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την επιχειρηματική δράση στις μεταφορές, τα λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά, ιαματικές πηγές, παραλίες και δάση που συνδέονται με την παραπέρα αύξηση του κόστους και την εμπορευματοποίηση της αναψυχής- διακοπών.
  • Ελεύθερη η είσοδος για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους ανθρώπους και ΑμΕΑ, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, οργανωμένες πλαζ και πολιτιστικές δραστηριότητες, στις ιαματικές πηγές και τα λουτρά,
  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς- Κατάργηση των διοδίων.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.