Ρυθμιστικό σε επτά μήνες, διάταγμα λίμνης συντομότερα

Δεσμεύσεις αναπληρωτή ΠΕΚΑ σε Μ. Κασσή

Το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας είναι έτοιμο και βρίσκεται στο συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση. Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός  Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα σήμερα Τρίτη, 22 Ιουλίου με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης του ΠΔ και του Ρυθμιστικού Σχεδίου του λεκανοπεδίου.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής ο οποίος παραβρέθηκε στη σύσκεψη. Το παρών έδωσε και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλογιάννης, ενώ δεν συμμετείχε κανείς άλλος από τους τοπικούς φορείς (υπόλοιποι βουλευτές, Δήμος, Περιφέρεια).

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο κ. Κασσής: αναφορικά με το Ρυθμιστικό Σχέδιο του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση του κ. Ταγαρά, πως το αργότερο σε 7 μήνες από τώρα θα τεθεί σε εφαρμογή. Μάλιστα θα διανεμηθεί χρονοδιάγραμμα εργασιών προς τους βουλευτές, έτσι ώστε να υπάρχει στενή παρακολούθηση του θέματος.

Με το πέρας της σύσκεψης ο κ. Κασσής εμφανίστηκε θετικός και τόνισε: «Είναι σημαντικό που οι δυο αυτές εκκρεμότητες για την περιοχή βαίνουν προς λύση. Μια λύση που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στο λεκανοπέδιο και κατ’ επέκταση σε ολόκληρο το Νομό. Από τη μεριά μου θα παρακολουθώ στενά τα χρονοδιαγράμματα και όπου χρειαστεί θα παρεμβαίνω, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, το ταχύτερο δυνατόν».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.