Προωθούνται τα έργα βιολογικών καθαρισμών του παραλιακού μετώπου της Ηπείρου

Ένα ακόμη βήμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της οικιστικής ανάπτυξης της Ηπείρου, ιδιαίτερα δε του παράκτιου μετώπου της και του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Αμβρακικού Κόλπου,  έγινε χτες με την απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, να εγκρίνει τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Νικολάου Σκουφά, Ζηρού, Δήμου Πρέβεζας, Δήμος Πάργας και τη ΔΕΥΑ Άρτας με αντικείμενο τη διαχείριση των αστικών λυμάτων.

Όπως ανακοίνωσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής η Πρόεδρός της, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, σε συνέχεια της χτεσινής απόφασης, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου, σήμερα πρόκειται να εκδώσει τη σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου τα συγκεκριμένα έργα να ενταχθούν ως «εμποσθοβαρή» στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι με τα τέσσερα αυτά έργα καθώς και με το αντίστοιχο στην περιοχή Συβότων-Πλαταριάς-Πέρδικας στην Π.Ε. Θεσπρωτίας το ύψος των επενδύσεων για δράσεις προστασίας Περιβάλλοντος στο παραλιακό μέτωπο της Ηπείρου, ανέρχονται περίπου σε 107,5 εκ. ευρώ.

 Οι τέσσερις προγραμματικές συμβάσεις αφορούν:

  • Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών πρώην Δήμων Αμβρακικού (νυν Δήμος Αρταίων ) και Αράχθου (νυν Δήμος Νικόλαου Σκουφά) (ήτοι Ανέζα, Καλογερικό, Ψαθοτόπι, Αγ. Παρασκευή, Κολομόδια, Ανθότοπος).
  • Έργα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμών πρώην Δήμου Φιλοθέης και Καμπής Άρτας και επέκταση ΕΕΛ Φιλιππιάδος Δήμου Ζηρού (ήτοι Ρόκκα, Χαλκιάδες, Καλαμιά και Καμπή Δήμου Άρτας, β΄ φάση Φιλιππιάδας και Επέκταση ΕΕΛ Φιλιππιάδας).
  • Έργα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων του πρώην Δήμου Ζαλόγγου ( νυν Δήμος Πρέβεζας) και οικισμού & παραλίας Λούτσας Δήμου Πάργας (ήτοι Λούτσα, Παραλία Λούτσας, Βράχος, Παραλία Βράχου, Παραλία Λυγιάς, Ριζών. Παραλίας Ριζών, Καστρσυκιάς, Παραλίας Καστροσυκιάς, Νέα Σινώπη, Νέα Σαμψούντα, Αρχάγγελου, Καναλίου και κατασκευή ΕΕΛ Ζαλόγγου).
  • Επέκταση ΕΕΛ Νεοχωρίου ( 3η γραμμή) με προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας του Δήμου Νικολάου Σκουφά (ήτοι Νεοχώρι, Παχυκάλαμος, Ακροποταμιά και κατασκευή ΕΕΛ Νεοχωρίου με την επέκτασή του και την τριτοβάθμια επεξεργασία).

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.