Συμπαράσταση στα πανεπιστήμια από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αγώνες των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων ενάντια στη διαθεσιμότητα εκφράζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού επισημαίνει ότι από την Πέμπτη οι διοικητικοί στο ΕΜΠ αλλά και σε άλλα ιδρύματα, έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα αξιοπρέπειας κι επιβίωσης, προσθέτει: Η υπαναχώρηση της κυβέρνησης από τα αρχικώς συμφωνηθέντα με τους διοικητικούς, που θέτει τουλάχιστον 500 εργαζόμενους μπροστά το ενδεχόμενο άμεσης απόλυσης, είναι άλλη μια πράξη ωμού κυνισμού απέναντι στους εργαζόμενους και ταξικής μεροληψίας υπέρ του κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων. Εμείς, από τη μεριά μας, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους και θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης και περιφρούρησής του.

Το αν θα έχουμε ένα Πανεπιστήμιο Δημόσιο και Δωρεάν, ένα Πανεπιστήμιο που θ’ ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας και θα παράγει έργο για την κοινωνία, αυτό είναι το αντικείμενο του αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, αυτό είναι και το αντικείμενο του δικού μας αγώνα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των διοικητικών, με αυτή των καθαριστριών, με όλες τις φωνές που αντιστέκονται στο μαύρο που κατατρώει τις ζωές μας. Οι νικητές θα είμαστε εμείς»

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.