Περιφέρεια: Εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα αναψυχής και εστίασης

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των μεικτών συνεργείων των Τμημάτων Εμπορίου και Ανάπτυξης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων σε καταστήματα εστίασης, αναψυχής, κ.ά. για την θερινή περίοδο. 
 
Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βαγγέλη Βαγενά, έμφαση δίνεται στις παραθαλάσσιες περιοχές, λόγω της αυξημένης κίνησης. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί ορισμένες παρατυπίες, για τις οποίες έχει επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία.
 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Με αφορμή την έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων (14 Ιουλίου – 30 Αυγούστου), ο κ. Βαγενάς κάλεσε τόσο τους εμπόρους να είναι προσεκτικοί στην τήρηση της σχετικής νομοθεσίας (ακρίβεια στα ποσοστά έκπτωσης, αναγραφή τιμών πριν και μετά την έκπτωση, κ.ά.), αλλά και τους καταναλωτές να πραγματοποιούν έρευνα πριν τις αγορές τους.

«Επειδή ήδη έχουν φτάσει κάποιες καταγγελίες στην υπηρεσία για παραπλάνηση καταναλωτών, είτε σε ποσοστά έκπτωσης, είτε στην ποσότητα των ειδών, απαιτείται προσοχή και συνέπεια από όλους. Οι προσφυγές των καταναλωτών στις αρμόδιες υπηρεσίες δείχνουν πως υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις και πως οι καταναλωτές έχουν γίνει διεκδικητικοί».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.