Παράταξη Κιτσαντά: «Θα πολιτευτούμε χωρίς υπόγειες διαβουλεύσεις»

Δελτίο τύπου στο οποίο εκφράζεται η πορεία της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής Άρτας για την έναρξη της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου, εξέδωσε η αυτοδιοικητική κίνηση του δήμου Αρταίων, η οποία με επικεφαλής τη Λιτσα Κιτσαντά. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος, που μόλις αρχίζει, θα είναι η δυσκολότερη στην πρόσφατη ιστορία του τόπου. Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και ο ‘Καλλικράτης’, η οικονομική ασφυξία, οι σχεδιαζόμενες απολύσεις, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι πιέσεις για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων τομέων δημόσιας και δημοτικής παρέμβασης, ο συγκεντρωτισμός και το έλλειμμα δημοκρατίας στη διοίκηση, η γενικευμένη απαξίωση και η απομάκρυνση των πολιτών από τους θεσμούς, είναι στοιχεία της σημερινής κατάστασης, μέσα στην οποία κινούμαστε και κρινόμαστε.

Ως δημοτική παράταξη θα κριθούμε τα επόμενα 5 χρόνια για το κατά πόσο, τόσο με το θεσμικό ρόλο που μας ανέθεσαν οι συνδημότες μας, όσο και με τις κινηματικές μας δράσεις και πρωτοβουλίες θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του Δήμου μας, το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την ίδια την τοπική κοινωνία που πλήττεται βάναυσα από μια κρίση για την οποία δεν ευθύνεται η ίδια.

Καλούμαστε, λοιπόν, να επιτελέσουμε το ρόλο μας, ως μια μαχητική, προγραμματική και ριζοσπαστική αντιπολίτευση στο Δήμο Αρταίων και:

-Να έρθουμε σε ρήξη με την απάθεια ή τη συνέργεια που οδήγησε την αυτοδιοίκηση στη σκόπιμη απαξίωση, στον οικονομικό μαρασμό και τη διάλυση

-Να διαμορφώσουμε μια κουλτούρα και μια στρατηγική αγωνιστικής διεκδίκησης και σύγκρουσης με τις ακραία νεοφιλελεύθερες και αντιλαϊκές πολιτικές- τις οποίες θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό θα υιοθετήσει η νέα Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αρταίων. Όχι για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών υπολογισμών και συμφερόντων, αλλά λόγω της επείγουσας ανάγκης υπεράσπισης της κοινωνίας απέναντι στην ανθρωπιστική καταστροφή και διασφάλισης των δημόσιων αγαθών, του δημόσιου συμφέροντος και του δημόσιου χώρου από την γενικευμένη και ταχεία εκποίηση που μεθοδεύεται και

-Να υπερασπιστούμε σε θεσμικό επίπεδο την ουσία της Αυτοδιοίκησης και τα κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα δικαιώματα των ΟΤΑ, αλλά και ειδικότερα του Δήμου Αρταίων, ελέγχοντας τη νέα Δημοτική Αρχή, καταγγέλλοντας όπου χρειάζεται και διεκδικώντας αυτό που δικαιούμαστε, ως Δήμος και ως πολίτες.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας, στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών, εργαλείο που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις τους. Να σταθεί στο ύψος των δύσκολων και κρίσιμων περιστάσεων. Με κοινωνική ευαισθησία, με μαχητικότητα και ανοιχτό πνεύμα, με συλλογικά επεξεργασμένες προτάσεις και θέσεις, θα παλέψουμε για την Άρτα της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για την Άρτα των πολιτών.

Θα πολιτευτούμε χωρίς υπόγειες διαβουλεύσεις και συναλλαγές, αλλά βάσει αρχών, δημόσια και ανοικτά, με διαδικασίες συλλογικές και δημοκρατικές, με ηθική και εντιμότητα.

Απέναντι στο μοντέλο που θέλει την κάθε Δημοτική Αρχή να ενεργεί ως εντολοδόχος ενός υποταγμένου πολιτικού συστήματος και εκτελεστής πολιτικών λιτότητας, θα αντιπροτείνουμε ένα μοντέλο όπου η Δημοτική Αρχή θα εξουσιοδοτείται, ελέγχεται, λογοδοτεί και ενεργεί μαζί με τους πολίτες.

Θα είμαστε εδώ και θα κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Θα αγωνιστούμε και θα αντιπαλέψουμε τις πολιτικές της φτώχειας, της μιζέριας, της στασιμότητας και της απάθειας.

Έχουμε μπροστά μας 5 χρόνια οργανωμένης δουλειάς και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είναι χρόνια αλληλεγγύης, διεκδίκησης και ανατροπής”.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.