Παντομίμα από τον Γιώργο Φλώρο για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

Στα πλαίσια των εθελοντικών παρουσιάσεων ο ηθοποιός παντομίμας Γιώργος Φλώρος γνωστός από την προσφορά του σαν νοσοκομειακός κλόουν Γκόγκε, την Παρασκευή , 20 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή με τα  «Παιγνίδια της ζωής», μια μοναδική παράσταση παντομίμας για μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση είναι σπονδυλωτή και αποτελείται από διάφορα σκετσάκια που υπόσχονται να προκαλέσουν γέλιο, αλλά και προβληματισμό σε όσους την παρακολουθήσουν. Πρόκειται για μια παράσταση χωρίς «περιορισμούς», μιας και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η γλώσσα του σώματος, η διάθεση για παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός. Τα «Παιχνίδια της Ζωής» έχουν βραβευθεί διεθνώς και μάλιστα έχουν λάβει το πρώτο βραβείο στο International Theatre Festival στοChelyabinsk της Ρωσίας, στο Shangai International Art Festival στην Κίνα καθώς και στο “Indernational Festival of Professional Theatres for Children” in Vilnius, Litauen.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Γ. Φλώρος σπούδασε παντομίμα στη Γερμανία με τους Elie Levi, Tadachi Endo και Harald Lutz. Στα χρόνια που ακολούθησαν περιόδευσε κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και αργότερα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία.
Συμμετέχει επίσης σε παραστάσεις με σκηνοθέτη τον Ruben Fraga και κάνει τηλεοπτικές εκπομπές σε διάφορες χώρες. Διδάσκει παντομίμα και αυτοσχεδιασμό σε εργαστήρια και θεατρικές σχολές.
Το 1989 μετακομίζει στη Σουηδία και συνεχίζει την καριέρα σαν μίμος, σκηνοθέτης και παιδαγωγός. Στο διάστημα αυτό σπουδάζει psykodrama and bioenergetics. Για τη δουλειά του σαν σκηνfloros_giorgosοθέτης και παιδαγωγός ο Γιώργος Φλώρος έχει πάρει πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Το 2009 επιστρέφει μόνιμα στα Ιωάννινα και συμμετέχει με παραστάσεις, εργαστήρια παντομίμας, ζογκλέρ τσίρκου σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, happenings, σχολεία, καθώς και εθελοντικά σαν νοσοκομειακός κλόουν. Πραγματοποιεί εργαστήρια και σεμινάρια για τη «Γλώσσα του σώματος» για θεατρικές ομάδες, σχολεία και διάφορους χώρους δουλειάς, καθώς και για άτομα με  ειδικές ανάγκες. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://pantomim.net

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.