Κόνιτσα: Τα παιδιά μαθαίνουν για την βόρεια Πίνδο

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου επιδιώκοντας την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των παιδιών της τοπικής κοινωνίας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και την γνωριμία τους με το ιδιαίτερο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλοντος της περιοχής, διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Κόνιτσας, τη Βιβλιοθήκη της Κόνιτσας και το ΚΔΑΠ Κόνιτσας, τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα «Κόνιτσα… Εξερευνώ |ανακαλύπτω |μαθαίνω» από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2014 στην Κόνιτσα.

Αναλυτικά, την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Κόνιτσας, στελέχη του Φορέα Διαχείρισης θα υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησηςμε θέμα «Τα ζώα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου», το οποίο περιλαμβάνει παρουσίαση της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου, της γεωλογίας και των σπάνιων και απειλούμενων ειδών της περιοχής καθώς και κατασκευές με πηλό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αφήγηση παραμυθιού και κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και του ΚΔΑΠ Κόνιτσας.

Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στις 8.30 το πρωί με αφετηρία τη Κεντρική Πλατεία της Κόνιτσας ο Φορέας Διαχείρισης θα πραγματοποιήσει περίπατο στον παραδοσιακό οικισμό της Κόνιτσας με επίσκεψη στο Οικιστικό συγκρότημα της Χάμκω ενώ επιστρέφοντας στην πλατεία, τα παιδιά θα συμμετέχουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια δημιουργώντας κατασκευές και χειροτεχνίες.

Τέλος, την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το πρωί ο Φορέας Διαχείρισης θα πραγματοποιήσει Εκδρομή Ερμηνείας Περιβάλλοντοςμε θέμα «Βοϊδομάτης: Ένα από τα καθαρότερα ποτάμια της Ευρώπης». Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι δωρεάν και η μεταφορά των παιδιών, με αφετηρία τη Κεντρική Πλατεία της Κόνιτσας, θα γίνει με το λεωφορείο του Δήμου Κόνιτσας. Κατά την διάρκεια την εκδρομής, όσα παιδιά το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα με αντίτιμο 12 ευρώ ανά παιδί να κάνουν αναρρίχηση με την «Τrekking Ηellas» και ιππασία με την «No limits». Οι δηλώσεις συμμετοχής για την αναρρίχηση και την ιππασία γίνονται στα τηλέφωνα 26530 22241 / 22245.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.