Νέα συγκέντρωση στην ΕΡΑ την Πέμπτη κόντρα σε ανεργία, απολύσεις (photos)

Πρώτο βήμα συντονισμού η πορεία της Πέμπτης 26/6

Ραντεβού την πρώτη Πέμπτη του Ιούλη, 3 του μήνα, στον πεζόδρομο της Νικολάου Παπαδοπούλου, μπροστά από την ΕΡΑ Ιωαννίνων, έδωσαν εργαζόμενοι, άνεργοι, απολυμένοι, αλληλέγγυοι, νέοι, νέες, που συμμετείχαν την Πέμπτη, 26 Ιουνίου, στην πορεία ενάντια στην ανεργία και τις απολύσεις.

Στη συγκέντρωση – πορεία που καλούνταν με πρωτοβουλία των απολυμένων εργαζόμενων της τοπικής ΕΡΑ και πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης, όπως η ΕΛΜΕ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου, το σωματείο μετάλλου, συμμετείχαν περίπου 300 άτομα στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική των απολύσεων και της ανεργίας. Η πορεία, με επικεφαλής το μπλοκ των εργαζομένων της ΕΡΑ και των αλληλέγγυων, ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.30 το απόγευμα από τον πεζόδρομο της Νικ. Παπαδοπούλου και μέσω του πεζοδρόμου της οδού Μουλαιμίδου, έφτασε στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

Πέρασε μπροστά από το αστυνομικό μέγαρο της πόλης, έστριψε δεξιά στα φανάρια προς την κεντρική πλατεία κι αφού έφτασε μέχρι το ύψος της Ακαδημίας, επέστρεψε μέσω της λεωφόρου Δωδώνης, στο αρχικό σημείο.

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Η συγκέντρωση της Πέμπτης ήταν ένα πρώτο βήμα συντονισμού εργαζομένων και ανέργων στην πόλη των Ιωαννίνων με επίκεντρο και τον αγώνα της ΕΡΑ που λειτουργεί με καθεστώς αυτοδιαχείρισης κόντρα στο «μαύρο» και με αφορμή τη διεύρυνση της φτώχειας, την απλήρωτη εργασία στον ιδιωτικό τομέα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και τις επικείμενες απολύσεις στο δημόσιο, μέσω διαθεσιμότητας και αξιολόγησης. Ήδη η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων έχει αποφασίσει να στηρίξει συγκεντρώσεις κι εκδηλώσεις μπροστά από τον πεζόδρομο της ΕΡΑ τις Πέμπτες του καλοκαιριού.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σε σύσκεψη που ακολούθησε επαναβεβαιώθηκε η διάθεση των συμμετεχόντων να αγωνιστούν ενάντια στη βαρβαρότητα των απολύσεων, της ανεργίας, της διαθεσιμότητας, της στέρησης βασικών δημόσιων φυσικών αγαθών όπως το νερό, τις κατασχέσεις, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη για την υπεράσπιση του ηλεκτρικού ρεύματος ως δημόσιου κοινωνικού αγαθού για όλους καθώς και η ανάγκη για πάλη ενάντια στις απολύσεις και την απλήρωτη εργασία στο νομό Ιωαννίνων.

Οι συμμετέχοντες δηλώνουν τη στήριξη τους στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους του νομού ενάντια στην αξιολόγηση κι όπου αλλού επιχειρείται στο δημόσιο με στρεβλές και αναξιοκρατικές μεθόδους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε, λοιπόν, για την Πέμπτη, 3 Ιουλίου, με συγκέντρωση, στον πεζόδρομο της Νικ. Παπαδοπούλου, στις 8.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ
Απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ιωαννίνων, ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου (ΕΤΕΠ και ειδικό εργαστηριακό προσωπικό), Σωματείο Μετάλλου ν. Ιωαννίνων, Σωματείο Εργαζομένων στα Praktiker, Ραδιοφωνικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΡΑΣΠΙ), παράταξη «Ταξική Ενότητα» Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, Αριστερή Παρέμβαση Οδοντιάτρων.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.