ν. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: «Μουντιάλ: ποτίζουν το χορτάρι με αίμα των φτωχών»

Γιάννενα: Παρέμβαση αλληλεγγύης στον βραζιλιάνικο λαό

Την αμέριστη αλληλεγγύη της εκφράζει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στο βραζιλιάνικο λαό που «δεν ανέχεται να εκδιώκεται από τα σπίτια του, να ξοδεύονται 15 δις για γήπεδα ενώ δεν έχει πρόσβαση σε στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά (στέγη, μεταφορές, περίθαλψη) και 170.000 αστυνομικούς να καταστέλλουν βάναυσα τις κινητοποιήσεις του με κάθε μέσο».

Σε ανακοίνωση της με τίτλο «Μουντιάλ: ποτίζουν το χορτάρι με αίμα των φτωχών», η οποία τις προηγούμενες ημέρες διανεμήθηκε σε περαστικούς σε παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων όπου αναρτήθηκε και σχετικό πανό, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει για το Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Πίσω όμως από τη γυαλιστερή βιτρίνα των υπερσύγχρονων σταδίων, των τουριστικών ατραξιόν και των λαμπερών αστέρων του αθλήματος, το κράτος επιχειρεί με τον πιο βάναυσο τρόπο να κρύψει μια άλλη πραγματικότητα: την ωμή βία του κεφαλαίου απέναντι στην εργατική τάξη.

Αυξήσεις στις τιμές των δημοσίων αγαθών, εκκενώσεις καταλήψεων στέγης από αστέγους, εκδίωξη των ήδη εξαθλιωμένων κατοίκων των παραγκουπόλεων, εκτοπίσεις ιθαγενών πληθυσμών, παιδική και καταναγκαστική πορνεία, εργατικά ατυχήματα για χάρη της επιτάχυνσης των έργων συνθέτουν την πραγματική εικόνα πίσω από την πολυδιαφημισμένη φιέστα.         
Μια φιέστα όμως που ο βραζιλιάνικος λαός δε θα επιτρέψει να τσαλαπατήσει την αξιοπρέπειά του. Διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις ενάντια στις “3 πληγές” (χρέος, διωγμοί, καταστολή) στέλνουν το μήνυμα τη αντίστασης σε όλον τον πλανήτη».

Καταλήγοντας τονίζει: «Η ριζοσπαστική αριστερά, όπως το 2004 αμφισβήτησε το εθνικό ‘όραμα’ των ολυμπιακών αγώνων και δικαιώθηκε, έτσι και τώρα στέκεται στο πλάι των καταπιεσμένων της Βραζιλίας».

ΑΚΟΥΣΤΕ: Αθανασία Δέτσικα, Στάθης Αβραμιώτης, μιλούν στην ΕΡΑ Ιωαννίνων για το Μουντιάλ, εκ μέρους της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.