Μέγαρο Μουσικής, «Διάζωμα» μαζί στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου

Εκδηλώσεις το καλοκαίρι του 2015

Στην παρουσίαση του προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για την περίοδο 2014-2015, που έγινε την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, παραβρέθηκε μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο,  ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου Στράτος Ιωάννου.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Κουρουπός  παρουσίασε το πρόγραμμα του Μεγάρου για τη νέα περίοδο,  σε πλήθος κόσμου, ανακοινώνοντας  τη συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με το «Διάζωμα» και την Ήπειρο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου».

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, θα παρουσιαστούν στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου το καλοκαίρι του 2015.
Η πρωτοβουλία  κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς θέτει την Ήπειρο στο επίκεντρο του πολιτιστικού γίγνεσθαι της χώρας δίνοντας την ευκαιρία στους Ηπειρώτες,  αλλά και στους επισκέπτες της Ηπείρου,  να παρακολουθήσουν στον τόπο μας σπουδαίες μουσικές εκδηλώσεις.

megaro_parousiasi«Κάναμε την αρχή πέρσι συνδέοντας το Φεστιβάλ Αθηνών με την Ήπειρο, όπου παρουσιάστηκε η παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, η Γυναίκα της Ζάκυθος στα αρχαία θέατρα. Συνεχίζουμε με τη συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θέτοντας τις βάσεις για ένα πλούσιο πολιτιστικό μέλλον αφού οι δύο σπουδαιότεροι πολιτιστικοί φορείς στην Ελλάδα συνεργάζονται πλέον μαζί μας. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε την Ήπειρο στο χάρτη του ζωντανού πολιτισμού της Ελλάδας επιτυγχάνουμε μεγάλη προβολή της Ηπείρου και είναι σίγουρο ότι αυτό δε θα ενισχύσει μόνο πολιτιστικά την περιοχή μας, αλλά θα φέρει επισκέπτες και θα δώσει τουριστική και αναπτυξιακή ώθηση», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Ιωάννου.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.