Μέχρι τις 12 Ιουνίου δωρεές στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διοργάνωση από την Περιφέρεια Ηπείρου της επίσκεψης μελέτης των Ευρωπαίων εταίρων στα Γιάννενα στις 4 και 5 Ιουνίου στο πλαίσιο του προγράμματος VERSO (Volunteers for European Employment) που αφορά τον εθελοντισμό με απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της ανταλλαγής καλών πρακτικών.

Το ταξίδι ξεκίνησε με την περιήγηση των εταίρων την Τετάρτη 4/6 σε εθελοντικές οργανώσεις της Ηπείρου και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού, στο ΚΕΘΕΑ και στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν επί τόπου τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας τους συγκρατώντας μεθόδους και πολιτικές που θα μπορούσαν να έχουν κοινή ευρωπαϊκή εφαρμογή.

Την Πέμπτη 5/6 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Ένα Ταξίδι στον Κόσμο του Εθελοντισμού» στο ξενοδοχείο Du Lac. Σε αυτήν απηύθυνε χαιρετισμό ανοίγοντας τις ομιλίες της ο Οδυσσέας Πότσης, Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του έργου VERSO και ακολούθησε η παρουσίαση του έργου από τη συντονίστριά του Ελένη  Καλαμπόκα, η οποία επικεντρώθηκε στη διασύνδεση των σκοπών του έργου και της περιφερειακής στρατηγικής της Περιφέρειας στη νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινά.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Σπύρος Νάκος, Ειδικός Εμπειρογνώμονας και Κοινωνικός Επιστήμονας ο οποίος αναφέρθηκε ενδελεχώς στην τρέχουσα κατάσταση και στα χρήσιμα εργαλεία για το κίνημα του εθελοντισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ολοκληρώνοντας τη μελέτη στον κόσμο του εθελοντισμού παρουσιάστηκαν στους ξένους εταίρους οι δράσεις ελληνικών εθελοντικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα είχε την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο της οργάνωσης Έλιξ η κα. Γαζή πρόεδρός της, καθώς και η κα. Στεφανίδη και η κα. Βαφέα πρόεδρος και μέλος της ΧΕΝ Ιωαννίνων αντίστοιχα. Έπειτα το λόγο έλαβε ο κ. Αντωνόπουλος, πρόεδρος της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων «Σελλοί» για να κλείσει τον κύκλο των παρουσιάσεων η κα. Θεοδωρακοπούλου διευθύντρια της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κιβωτού του Κόσμου πραγματοποιήθηκε προσφορά αγάπης για το κέντρο της Πωγωνιανής στην οποία η ανταπόκριση του ηπειρώτικου κοινού υπήρξε ιδιαιτέρως θερμή. Λόγω λοιπόν αυτής δίνεται παράταση στην προσφορά έως και τις 12 Ιουνίου. Ο χώρος συγκέντρωσης των ειδών παραμένει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης στην Ν. Ζέρβα 28-30, (Στοά Σάρκα) 2ος όροφος τηλ. επικοινωνίας 2651034054 κα. Καλαμπόκα (τη Δευτέρα 9 Ιουνίου θα είναι κλειστά λόγω αργίας). Υπάρχει αυξημένη ανάγκη για είδη προσωπικής υγιεινής αλλά και γενικής οικιακής χρήσεως όπως αφρόλουτρα, σαμπουάν, χαρτί υγείας, αντηλιακά, απορρυπαντικά, μαλακτικά καθώς επίσης και για τρόφιμα όπως ψωμί για τοστ, διάφορα σνακ για τα παιδιά.

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.