Στήριξη σε εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών

«Πολίτες για την Ανατροπή» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών

Για τα προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων στο δήμο Ιωαννιτών ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Λάζαρος Νάτσης. Μαζί με υποψηφίους της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή»  συναντήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων με τον προεδρεύοντα Χρήστο Μεντή και δυο ακόμη  μέλη της διοίκησης.

Ο προεδρεύων του Συλλόγου (δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο) ενημέρωσε για την κατάσταση στο δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι την τελευταία τριετία έχει μειωθεί κατά 40% το προσωπικό, προσλήψεις δεν γίνονται και τομείς λειτουργίας,  ιδιωτικοποιούνται.

Για παράδειγμα ανέφερε την αποκομιδή απορριμμάτων  στις δημοτικές ενότητες Παμβώτιδας και Μπιζανίου συνεχίζει να ανατίθεται σε ιδιώτες, όπως ίσχυε και επί «Καποδιστριακών» δήμων. Ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν και στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και στο εργοτάξιο, όπου δεν βγαίνουν, πλέον, συνεργεία από τεχνίτες για παρεμβάσεις. Τα πεντάμηνα της Κοινωφελούς εργασίας, σύμφωνα με τον κ. Μεντή δεν δίνουν λύση, ούτε οι συμβάσεις ολίγων μηνών με τις οποίες προσπαθεί ο δήμος να καλύψει κενά.

Σταθερή θέση του Συλλόγου είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η μη ιδιωτικοποίηση τομέων του δήμου,  αλλά και η διαφωνία με την αξιολόγηση προσωπικού, όπως επιχειρείται.

Ο Λ. Νάτσης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι που τον συνόδευαν ανέλυσαν σημεία του προγράμματος για την δημοτική κοινωνική πολιτική που αφορά άμεσα και τους εργαζομένους στο δήμο και την Γιαννιώτικη κοινωνία συνολικά και  αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί ο δήμος να ανταποκριθεί  στο ρόλο του, αξιοποιώντας το προσωπικό και τις δυνατότητες χρηματοδότησης, χωρίς ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών του.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.