Κατάργηση δημοτικών τελών για ανέργους ζητά η Αριστερή Παρέμβαση

Πρόταση και για πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα

Την κατάργηση των δημοτικών τελών για ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, ΑμεΑ και τη δραστική μείωση στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους διεκδικεί η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Η δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα σε ανακοίνωσή της σχολιάζει ως εξής την πρόσφατη πρόταση της δημοτικής αρχής για μείωση κατά 20% των τελών σύνδεσης με το αποχετευτικό της ΔΕΥΑΙ, αλλά και την απόφαση για εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων στη ΔΕ Παμβώτιδας, για μία ακόμη χρονιά, σε ιδιώτη εργολάβο: «Δεν είναι έκπληξη ότι η δημοτική αρχή δεν τήρησε την υπόσχεση για φτηνότερη αποχέτευση. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι σύμβουλοί της κοροϊδεύουν τους πολίτες, τους ίδιους που πριν από λίγο καιρό τους ξαναέστειλαν με την ψήφο τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν φταίει όμως ο ‘λαϊκισμός’ ή κάποια ‘ασυνεννοησία’, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά την πόλη η δημοτική αρχή. Την ίδια ώρα που ένας δημοτικός σύμβουλος ‘εξεγείρεται’ μόνο για τη ‘γειτονιά’ του και ζητάει μικρότερα τέλη, ένας άλλος προτείνει την παραχώρηση των απορριμμάτων σε ιδιώτες και όλοι μαζί εγκρίνουν.

Χαμένοι και στις δύο περιπτώσεις είναι οι πολίτες που και αποχέτευση θα πληρώνουν ακριβά και απορρίμματα, χωρίς να απολαμβάνουν αντίστοιχες υπηρεσίες. Λύση υπάρχει. Είναι οι μαζικές προσλήψεις εργαζόμενων στην καθαριότητα για να μην παραχωρείται καμία υπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, είναι η μείωση και ελαχιστοποίηση των δημοτικών τελών και η αυστηρή χρήση τους για τις ανάγκες των πολιτών».

«ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ…ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ»

Για την πρότασή της η Αριστερή Παρέμβαση τονίζει: «Καθόλου λαϊκισμός δεν είναι αυτές οι προτάσεις, είναι απόλυτα αναγκαίες. Λαϊκισμός είναι να αντιδράς για προσωπικό σου εκλογικό όφελος και την επόμενη ώρα να ψηφίζεις παραχωρήσεις σε ιδιώτες.

Λαϊκισμός είναι και το επιχείρημα που ακούστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι δήθεν όσοι αντιδρούν για τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν αντιδρούν για τη διενέργεια έργων από εργολάβους.

Φτηνή λασπολογία εκ μέρους της δημοτικής αρχής που θα έπρεπε να ξέρει ότι σε αυτή την κατηγορία επιχειρημάτων συγκαταλέγεται και το ‘τι χρειαζόμαστε τους δημοτικούς συμβούλους, να προσλάβουμε ιδιώτες να κάνουνε τη δουλειά’». Γ.ΠΑΠ.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.