Καταγγελία για προσχηματική απόλυση στα JUMBO

Ανακοίνωση από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων

Απόλυση εργαζομένου από την πολυεθνική JUMBO με την «εξωφρενική κατηγορία ότι ‘υπεξαίρεσε’ κατεστραμμένα προϊόντα, τα οποία, κατά πάγια τακτική της εταιρείας, είχε αναλάβει να πετάξει στα σκουπίδια» καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει το Σωματείο,  η επιχείρηση προέβη μάλιστα σε μήνυση(!) κατά του εργαζομένου, αφού πρώτα τον εκβίασε να παραιτηθεί ώστε να μην του οφείλει αποζημίωση.

Για τον λόγο αυτό σήμερα Παρασκευή, 22 Αυγούστου το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε παράσταση διαμαρτυρίας- συμπαράσταση στον απολυμένο συνάδελφο έξω από τα δικαστήρια στις 12:30 το πρωί. Το Σωματείο απαιτεί την απόσυρση της μήνυσης, το σταμάτημα της απαράδεκτης, όπως την χαρακτηρίζει, δίωξης και την ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου.

ΕΝΑΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ…

«Ποιος είναι ο όμιλος JUMBO που προχωράει σε απολύσεις με τέτοιες “δικαιολογίες”; Είναι ο όμιλος, τα καθαρά κέρδη του οποίου  για το διάστημα Ιουνίου 2013-Ιουνίου 2014 παρουσίασαν αύξηση κατά 44,29%. Από 48,15 εκατ. ευρώ πέρυσι, ανήλθαν στα 69,48 εκατ. ευρώ! Είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που πρόσφατα άνοιξε καταστήματα και στη Ρουμανία.

Το γεγονός αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι για τους μονοπωλιακούς ομίλους όπως τα JUMBO …τρώγοντας έρχεται η όρεξη και το πιο εύκολο θύμα για να αβγαταίνουν κι άλλο τα κέρδη τους είναι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους.

Στηριζόμενοι πάντα στο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που εξασφαλίζει γι’ αυτούς η εκάστοτε κυβέρνηση και η Ε.Ε., έχουν εξαπολύσει επίθεση στους εργαζόμενους. Πίσω από τα ‘έξυπνα’ διαφημιστικά της εταιρίας JUMBO κρύβεται η πολιτική δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, το συνεχές βάθεμα της εκμετάλλευσης.

Δε διστάζουν να πετάξουν ανθρώπους στο δρόμο γιατί τους βρίσκουν ‘ακριβούς’. Έχουν προχωρήσει σε μείωση μισθών, κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (τα 4ωρα με μισθό ψίχουλα), η εντατικοποίηση της εργασίας κ.α.», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το σωματείο.


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.