Κάλεσμα για απεργία στη Spider

spider_anakiklosi

Κάλεσμα συμμετοχής σε 48ωρη απεργία που ξεκίνησε χτες Τετάρτη 28 Μαΐου στην εταιρεία SPIDER Γενική Ανακύκλωση ΑΕ, συμφερόντων Πέτσιου, στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων, απευθύνουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων και η Επιτροπή Εργαζομένων στην Ανακύκλωση.

Αναλυτικά το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, Έλληνες και ξένους.

«Σας καλούμε να στείλετε δυνατό μήνυμα στην εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι δεν υποτάσσονται στην εξαθλίωση, στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, στην απογοήτευση. Με τον αγώνα σας να δώσετε κουράγιο και σε άλλους εργάτες και εργαζόμενους, ότι μπορούν να διαλέξουν άλλο δρόμο από το δρόμο του φόβου και των αυταπατών, αυτόν του Αγώνα.

Τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση, η συνεχής καθυστέρηση των δεδουλευμένων, τα απλήρωτα νοίκια και λογαριασμοί, η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και ασφάλειά τους μέσα στο εργοστάσιο, η άρνηση της εργοδοσίας για την ένταξή τους στα ΒΑΕ, η προσπάθεια να εφαρμοστεί έμμεσα η εκ περιτροπής εργασία, ξέρετε καλά ότι έχουν συγκεκριμένη αιτία.

Η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης, την πολιτική της ΕΕ, και με την στήριξη των τοπικών αρχών, επιδιώκει με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τα κέρδη της πατώντας πάνω στα δικαιώματα και την υγεία των εργαζομένων.

Η ίδια πολιτική ακολουθείται και στη Γενική Ανακύκλωση ΑΕ στον Ασπρόπυργο. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μέχρι και 4 μήνες, και με πρόσχημα την ‘έλλειψη ρευστότητας’ προσπαθεί να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία ή να κάνει μαζικές απολύσεις. Η ίδια κατάσταση επικρατεί σε πολλούς χώρους εργασίας σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την ΕΕ.

Αυτή είναι η ‘ανάπτυξη’ και η ‘ανάκαμψη’ που η κυβέρνηση, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η ΕΕ και όλα τα κόμματα που τη στηρίζουν, μας τάζουν ότι θα σώσει τους εργαζόμενους. Ειδικά ο τομέας της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, είναι από τους τομείς που θεωρούν ότι μπορεί να είναι πολύ κερδοφόροι για τους καπιταλιστές. Το παράδειγμα της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ στα Γιάννενα δείχνει καθαρά τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους. Τα κέρδη από τα σκουπίδια σημαίνουν τη μεταχείριση των εργαζομένων ως ‘σκουπίδια’, την επιβάρυνση της υγείας τους, τους χαμηλούς μισθούς, τη μείωση δικαιωμάτων, κλπ. Σημαίνουν αυξημένα δημοτικά τέλη στις λαϊκές οικογένειες για την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων, σημαίνουν συνολικά βάρη στο λαό.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι, μαζί με το ταξικό συνδικάτο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης».

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.