«Ήπειρος Ανατροπής»: Διαλύουν την ειδική εκπαίδευση

Επίσκεψη στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Ιωαννίνων

Tεράστιες οι ελλείψεις σε Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό, προβλήματα με τις μεταφορές μαθητών, κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζει το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Ιωαννίνων, όπως επισημαίνει η περιφερειακή παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής». Σύμβουλοι της παράταξης πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου επίσκεψη στο Εργαστήρι όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης και συζήτησαν με τον διευθυντή του Εργαστηρίου. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι παραπάνω διαπιστώσεις «δεν επιτρέπουν σε κανέναν εμπλεκόμενο με το θέμα φορέα (Υπουργείο Παιδείας, Δήμος Ιωαννιτών, Περιφέρεια Ηπείρου) να στέκονται απλοί παρατηρητές στο πρόβλημα ή στην καλύτερη περίπτωση συνεργάσιμοι διεκπεραιωτές».
Τι άλλο αντίκρυσαν οι σύμβουλοι; «Αρκετοί από τους μαθητές του Εργαστηρίου παραμένουν –μέχρι σήμερα- στο σπίτι τους, γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος μετακίνησής τους, ούτε έχει προσληφθεί το απαιτούμενο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό που θα στηρίζει την παρουσία τους στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Ιωαννίνων. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα άλλα 3 Εργαστήρια για παιδιά με ειδικές ανάγκες στην Ήπειρο.
Το ποσό των 5.500 ευρώ για έναν χρόνο, που διατίθεται από το αρμόδιο υπουργείο για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου στην πόλη μας, προφανώς δεν επαρκεί και προφανέστατα δεν δίνει την δυνατότητα να παρέχει το Εργαστήρι στους μαθητές του την ‘πολυτέλεια’ ενός τοστ για πρωινό και για τα 33 παιδιά!».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
Η παράταξη με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη δηλώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα του ΕΕΕΚΙ και να παρέχεται δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές με αναπηρία, για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους τους εργαζόμενους στην ειδική εκπαίδευση.
Σημειώνει ακόμη πως «η συνεχής υποβάθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και η υποχρηματοδότησή της, όπως και η υποχρηματοδότηση συνολικά των δαπανών για την Παιδεία δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις κυβέρνησης και τρόικας για διάλυση της Δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και την περιθωριοποίηση των ΑμεΑ και της ειδικής εκπαίδευσης. Το τελευταίο νομοσχέδιο υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ειδική εκπαίδευση, με την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση δομών και υποστηρικτικών υπηρεσιών και ωθεί την συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο περιθώριο, ενώ υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο και τα εργασιακά κεκτημένα όλων των εκπαιδευτικών λειτουργών του κλάδου».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.