Οι μανιταρόφιλοι γιορτάζουν στο Μέτσοβο

 Από σήμερα ως την Κυριακή, 15 Ιουνίου

Συνεπής στις πρωτοβουλίες του παραμένει ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είναι πανέτοιμος να γιορτάσει μαζί με τους φίλους του συλλόγου και τους Ηπειρώτες την ετήσια συνάντηση – γιορτή.

Η γιορτή θα έχει πανελλήνιο «χρώμα» αφού κάθε χρόνο εκατοντάδες μανιταρόφιλοι, απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, έρχονται στο αντάμωμα που φέτος θα γίνει στο ορεινό και όμορφο Μέτσοβο. Ο σύλλογός μας   βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι φέτος συνδιοργανώνει με τον Δήμο Μετσόβου την «6η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ», με τίτλο «Μέτσοβο των γεύσεων και της παράδοσης» που θα πραγματοποιηθεί στις 13,14 και 15 Ιουνίου 2014 στην κεντρική Πλατεία του Μετσόβου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια και σεμινάρια, ομιλίες σχετικά με τα μανιτάρια , εξορμήσεις για την συλλογή, αναγνώριση και ταυτοποίηση άγριων μανιταριών, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους , διανομή μανιταρόσουπας θεατρικά εργαστήρια, συναυλίες και γλέντι με επιλεγμένα μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα. Στοχεύει δε στην γνωριμία με τον κόσμο των μυκήτων (μανιταριών), στην ανάπτυξη της μανιταρογνωσίας και μανιταροφιλίας και στην προβολή και προστασία του μυκητολογικού πλούτου της Ηπείρου.

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ

Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια είναι η γαστρονομία, αφού και φέτος θα προσφερθεί, το Σάββατο το βράδυ, μανιταρόσουπα σε όλους τους επισκέπτες. Παράλληλα τους περιμένει μία ακόμη έκπληξη, καθώς γνωστοί σεφ θα προσφέρουν μακαρονάδα με τρούφα σε όσους τυχερούς προλάβουν να τη γευτούν.

Το τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει παράλληλα έκθεση παρουσίασης τοπικών αγροτικών προϊόντων την προώθηση και προβολή του τομέα παραγωγής, μεταποίησης και εμπορευματοποίησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων, στην προσπάθεια του Δήμου Μετσόβου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την αναγνωρισιμότητα των τοπικών προϊόντων.

Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου με διακριτικό τίτλο “TEMPTING STREETS”» που χρηματοδοτείται από τον Άξονα 1 του διμερούς προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013» – Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας.

Την πρόσκληση για την γιορτή υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣ Αθανάσιος Ντίνος και ο γραμματέας Κωνσταντίνος Φρίγκας.

 

                                                              

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.