“Η αξιολόγηση είναι μία απάτη” (photos από την πορεία της ΑΔΕΔΥ)

Απογοητευτική η συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης στα Γιάννενα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Απογοητευτική ήταν η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων της πόλης των Ιωαννίνων στην πορεία που διοργάνωσε την Τετάρτη, 9 Ιουλίου, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε κηρυχτεί ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο. Περίπου 300 άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση που ξεκίνησε, λίγο μετά τις 11 το πρωί, από το Εργατικό Κέντρο (Γιοσέφ Ελιγιά), ενώ λιγότερα από 100 άτομα έδωσαν το παρών στην ξεχωριστή συγκέντρωση που καλούσε την ίδια ώρα, στο δημαρχείο, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Παρά το γεγονός ότι η προτεινόμενη αξιολόγηση θα έπρεπε να κινητοποιεί το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων αφού στο 15% που θα βαθμολογηθεί κάτω από το βάση μπορεί να ενταχθεί οποιοσδήποτε εργαζόμενος, η συμμετοχή στη διαδήλωση ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτική.

  • Ενδεχομένως, ένα κομμάτι των εργαζομένων να έχει πεισθεί από τις διαρροές της κυβέρνησης ότι θα παγώσει προσωρινά η σχετική διαδικασία,
  • ενδεχομένως να επικρατεί για μία ακόμη φορά η ατομική λογική ότι «εγώ, θα γλιτώσω»,
  • ενδεχομένως να έχουν παντελώς ηττηθεί οι υπάλληλοι από την αδυναμία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας να πείσει ακόμη και τον ίδιο της τον εαυτό ότι αγωνίζεται σθεναρά ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η αξιολόγηση.

Η κυβέρνηση πρέπει να αισθάνεται ότι εκείνη κάνει το παιχνίδι από τη στιγμή που ένα μεγάλο κομμάτι των συνδικαλιστικών φορέων αποδέχεται την ίδια την έννοια της αξιολόγησης ξεχνώντας ότι δεν πρόκειται για κάτι το ουδέτερο, αλλά για ένα καταφανές θεσμικό εργαλείο επιβολής και τρομοκράτησης, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών που έχουν απομείνει. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών από το νομό Ιωαννίνων οι οποίες έδωσαν τον σχετικό τόνο στα συνθήματα κι ακολούθησε το μπλοκ της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, με μικρή συμμετοχή αυτή τη φορά.

«Η αξιολόγηση είναι μία απάτη / απολύστε το Μητσοτάκη», «Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα / ανήκουν στο λαό», «Απολύστε τώρα τους υπουργούς / και όχι τους υπαλλήλους με χαμηλούς μισθούς», «Καθηγητές και φύλακες πίσω στα σχολεία / και οι καθαρίστριες ξανά στα υπουργεία», «Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς / να απολυθεί τώρα ο Σαμαράς».

Στην πορεία έδωσαν ακόμη το παρών οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα», οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ, οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ενώ με δικό τους πανώ συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Λαϊκή Αντίσταση- Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Η πορεία ακολούθησε το σύνηθες δρομολόγιο: ανέβηκε τη λεωφόρο Δωδώνης φτάνοντας ως την Ακαδημία κι επέστρεψε στην κεντρική πλατεία, όπου για περίπου ένα τέταρτο μπροστά στα σκαλιά της Περιφέρειας Ηπείρου, με κλειστή την πόρτα εισόδου, φωνάχτηκαν συνθήματα και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη συγκέντρωση που όλοι ελπίζουν να είναι περισσότερο μαζική και πιο αποτελεσματική…

Σχολιάζοντας την απόπειρα της κυβέρνησης να κηρυχθεί παράνομη η απεργία με το αιτιολογικό όταν αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ και όχι μέσω γενικών συνελεύσεων, ο Χρήστος Γρίβας, πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε ότι με την κίνηση αυτή αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση θορυβήθηκε από τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη «θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» απορρίπτοντας την προσφυγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

katharistries_perifereiadaskaloi_poreiaergazomenoi_xatzikostaergazonenoi_dimoilaiki_antistashelme_poreiapodilata_poreia


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.