Γιάννενα: Απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

Με απεργία απαντούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών

Με απεργία την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου απαντά ο δημόσιος τομέας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της ΑΔΕΔΥ.

Στα Γιάννενα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση-πορεία στις 11 το πρωί με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο (οδός Γιοσέφ Ελιγιά).

Το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία για να σταλεί «ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος. Όπως σημειώνει το ΝΤ, «σε αυτή την πολιτική εντάσσεται η δικαστική απόφαση που ‘απαγορεύει να κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο μέλλον Απεργία με τα ίδια αιτήματα!!!’».

Το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ:

  • Απαιτεί να επαναπροσληφθούν όλοι-ες οι απολυμένοι-ες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και να επαναλειτουργήσουν όλες οι δομές και υπηρεσίες που καταργήθηκαν με την ταυτόχρονη επάνοδο όλων των υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν,
  • Διεκδικεί λύσεις στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά μας αιτήματα, όπως αυτάπροσδιορίστηκαν στην πρόσφατη απόφαση του Γ.Σ. της ομοσπονδίας,
  • Καταγγέλλει την Κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.
  • Διακηρύσσει ότι παράνομη και καταχρηστική είναι η πολιτική των απολύσεων, της ανεργίας, της φοροληστείας και των ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση,
  • Καλεί τα Δ.Σ. των Σωματείων μέσα από συλλογικές διαδικασίες ( Γενικές Συνελεύσεις ) να κηρύξουν Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που αναφέρονται παραπάνω και να αποφασίσουν το πρόγραμμα δράσης για το χώρο τους.
  • Τέλος, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων για την ακύρωση στην πράξη του νόμου 4250/2014 με στόχο την κατάργησή του. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύξε νέα Απεργία – Αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν.4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης –αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου.

Related News

One Response

Leave a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. ΕΛΜΕ Ιωαννίνων: Όλοι-ες στην απεργία: | Pamvotis Press

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.