Έξι ευρώ η μέρα ή αλλιώς «ο εργοδότης όσα θέλει σου δίνει!»

Αναδημοσίευση από το ertopen.com

Όπως αναφέρει η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών – λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ): “Μάθημα ήθους, δύναμης και αξιοπρέπειας από νεαρή συνάδελφο, νηπιαγωγό, η οποία ξεκίνησε να ψάχνει δουλειά σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία”. Αναλυτικά η “ανάπτυξη” και το success story στα νηπιαγωγεία:

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει σε επιστολή που απέστειλε στην ΟΙΕΛΕ, απευθύνθηκε σε συγκεκριμένα ιδιωτικά νηπιαγωγεία (τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη διάθεση της Ομοσπονδίας και θα ακολουθηθεί η νόμιμη οδός). Όλα τα νηπιαγωγεία (όλως τυχαίως) στα οποία απευθύνθηκε για εργασία της πρότειναν συνθήκες αμοιβής και εργασίας εξευτελιστικές και φυσικά παράνομες.

Η νεαρή συνάδελφος απέστειλε επιστολή στην ΟΙΕΛΕ με την οποία καταγγέλλει τα συγκεκριμένα νηπιαγωγεία, αλλά δεν περιορίζεται εκεί. Αφού απευθύνει δριμύ κατηγορώ στην πολιτεία που έχει αφήσει ασύδοτους τους εργοδότες, ζητά από τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν στους εκβιασμούς. «Είμαστε παιδαγωγοί, όχι δούλοι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παραθέτουμε τμήμα της συγκλονιστικής επιστολής:

Καλησπέρα,

Είμαι νέα νηπιαγωγός, αποφοίτησα μόλις από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και σε όλα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία που πήγα για συνέντευξη μου πρότειναν για 8ωρο 450 ευρώ .

Μάλιστα σε έναν συγκεκριμένα μου έλεγαν 3 ευρώ την ώρα και όταν πίεσα περισσότερο για το νόμιμο μισθό, αποδείχθηκε ότι ήθελε να έχει ένα παιδαγωγό για 2 ώρες τη μία ημέρα και 3 την επόμενη και να μου δίνει 6 ευρώ τη μέρα!! Η κορυφαία ατάκα όλων όσων είχα την «τύχη» να απευθυνθώ για εργασία ήταν «ο εργοδότης όσα θέλει σου δίνει!». Οι γονείς δεν γνωρίζουν τι γίνεται στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια , το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται και όλα λειτουργούν σαν επιχείρηση, η οποία αποσκοπεί στο φθηνό προσωπικό και στο περισσότερο κέρδος.

Πρέπει η κατάσταση να σταματήσει εδώ! Κανένας παιδαγωγός , ούτε νέος για απόκτηση πείρας να δέχεται να δουλεύει τσάμπα ή εθελοντικά σαν σκλάβος!


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.