Ερώτηση Α. Ασημακοπούλου για σύνδεση με φυσικό αέριο

Ερώτηση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατέθεσε η Βουλευτής Ιωαννίνων και Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου, σχετικά με την πρόσβαση του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου σε φυσικό αέριο.

Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως στις 2 Ιουνίου 2014 η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων αποφάσισε την ένταξη στις διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων 12 ενεργειακών έργων, προτεραιότητας όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεταξύ των έργων είναι και δυο που αφορούν στην Ήπειρο. Το πρώτο έργο, αφορά στον αγωγό φυσικού αερίου για τη διασύνδεση Τουρκίας – Ελλάδας και Ιταλίας (ITGI) συμπεριλαμβανομένου και του αγωγού IGI Poseidon που προβλέπεται να διασυνδέσει την Ελλάδα με την Ιταλία μέσω υποθαλάσσιου αγωγού από τις ακτές της Θεσπρωτίας μέχρι την ακτή του Ότραντο της Ιταλίας.

Το δεύτερο έργο αφορά στον αγωγό από την υπεράκτια περιοχή Κύπρου προς την Ελληνική Ενδοχώρα μέσω Κρήτης, τα χερσαία τμήματα του οποίου θα εκτείνονται από την Πελοπόννησο μέχρι την Ήπειρο.

ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Ασημακοπούλου με την ερώτησή της ζητάει να ενημερωθεί για το πώς προβλέπεται τα δυο αυτά έργα να δώσουν τη δυνατότητα στους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις του Νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, καθώς επίσης για την χρηματοδότηση των έργων και για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των επενδύσεων.

Το εν λόγω θέμα θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, σε προγραμματισμένη συνάντηση της βουλευτίνας Ιωαννίνων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη την επόμενη εβδομάδα.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.