Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Απαράδεκτο το διάταγμα απολύσεων στα ΚΤΕΛ

Την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο στην ουσία απελευθερώνονται οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ όλης της χώρας ζητά το Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλοντας «την απαράδεκτη Κυβερνητική απόφαση να εκδοθεί εν κρυπτώ μέσα στον Αύγουστο» το παραπάνω διάταγμα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων το καταδικάζει και το χαρακτηρίζει ως δώρο στην εργοδοσία. Ταυτόχρονα καταγγέλλει την Κυβέρνηση η οποία «στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να στηρίζει τους εργοδότες, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των συναδέλφων πως το συγκεκριμένο διάταγμα θα οδηγήσει σε απολύσεις παλαιών εργαζομένων με στόχο την πρόσληψη νέων φθηνών υπαλλήλων».

«Είναι αδιανόητο η εμπειρία και η ικανότητα ενός οδηγού, η οποία σχετίζεται άμεσα με τη γενικότερη οδική ασφάλεια να απαξιώνεται με στόχο να γεμίσουν κάποιοι με περισσότερα χρήματα τις τσέπες τους», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο δηλώνοντας τη στήριξή του στην Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας στην προσπάθειά της να καταργήσει το Π.Δ. 94/2014.

Καλεί ακόμη τα τα Σωματεία – Μέλη του να καταδικάσουν και να καταγγείλουν την πρώτη πράξη απελευθέρωσης των απολύσεων.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.