Κάλεσμα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ανυπακοή στην αξιολόγηση

Περιοδεία Π. Αντωνόπουλου στην Πρέβεζα

Κάλεσμα για την ανατροπή του νόμου για την αξιολόγηση στο δημόσιο απευθύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλιμάκιο της οποίας περιόδευσε στην Πρέβεζα. Συγκεκριμένα, τη Τρίτη 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία της κλαδικής επιτροπή Δημοσίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με επικεφαλής τον Παύλο Αντωνόπουλο μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ στο κεντρικό κτίριο της περιφερειακής ενότητας όπου πραγματοποιήθηκε και ολιγόλεπτη ομιλία.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε συνάντηση  με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο της πόλης στην οποία εκφράστηκε η στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις δραστηριότητες της επιτροπής αγώνα για την υγεία. Τέλος η κλαδική επιτροπή δημοσίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε τα εξής:

«Η κυβέρνηση των απολύσεων, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων, με την προσχηματική αξιολόγηση επιχειρεί να συγκροτήσει ένα μόνιμο μηχανισμό απαξίωσης και απόλυσης των υπαλλήλων. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα γεμίσει περαιτέρω τη δεξαμενή των υποψηφίων προς απόλυση υπαλλήλων, ενώ, μαζί με το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζεται, θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στους μισθούς, καθώς και πλήρη εξατομίκευση του μισθολογικού καθεστώτος των δημοσίων υπαλλήλων.

Η αδίστακτη κυβερνητική συμμορία θέλει ένα σώμα δημοσίων υπαλλήλων φοβισμένο, πλήρως υποταγμένο και υποχείριο  ανά πάσα στιγμή  της πολιτικής και διοικητικής ιεραρχίας. Θέλουν να μας στρέψουν τον ένα εναντίον του άλλου, να μας κάνουν  από συναδέλφους που καθημερινά μοχθούμε συλλογικά για το αντικείμενο της δουλειάς μας, σε ανταγωνιστές που δεν κοιτάνε τίποτα πέρα από τα στενά όρια του γραφείου τους. Θέλουν να στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλο, να μετατρέψουν τo εργασιακό τοπίο στο δημόσιο σε ζούγκλα και να επιβάλουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί! Με γενικές συνελεύσεις, ασκώντας πίεση στις ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ για πραγματική μαζική ανυπακοή, πρέπει τώρα να βγούμε μπροστά, να οργανωθούμε και να παλέψουμε για την κατάργησή του στην πράξη. Με  εργαλείο κάθε  μορφή αγώνα που υπάρχει  μπορούμε να στείλουμε αυτό το τερατούργημα στα αζήτητα.

Με απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, μπλοκάρισμα των διευθύνσεων διοίκησης προσωπικού, μαζική άρνηση συμπλήρωσης του φύλλου αξιολόγησης, μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.

Μόνο ο  μαζικός, ανυποχώρητος αγώνας, ο συντονισμός όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων και των μαχόμενων κλάδων μπορεί να μπλοκάρει το νόμο, να ακυρώσει την κυβερνητική πολιτική των απολύσεων και της διάλυσης. Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο, πρέπει άμεσα να οργανώσουμε συνελεύσεις σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς! Για να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας στα χέρια μας!

Ας βάλουμε αγωνιστικό, απεργιακό λουκέτο σε όλο το δημόσιο τομέα μέχρι την απόσυρση του νόμου και την ήττα της κυβέρνησης. Με τους αγώνες μας, μπορούμε  να ρίξουμε την κυβέρνηση των απολύσεων, να τσακίσουμε την πολιτική της αντιλαϊκής και αντεργατικής συμμορίας Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-κεφαλαίου!  Για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια σε ένα δημόσιο τομέα που θα λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών της  κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών συμφερόντων!».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.