Επανεξετάζεται η μη υποχρεωτικότητα εγγραφής στα επιμελητήρια

«Ανάσα» στα Επιμελητήρια αναμένεται να δώσει η επανεξέταση του μέτρου το οποίο προέβλεπε ότι δεν είναι υποχρεωτική η εγγραφή στα Επιμελητήρια. Εάν τεθεί σε ισχύ το μέτρο, τα Επιμελητήρια (συνολικά 59 σε όλη τη χώρα) θα χάσουν τις εισφορές των μελών, τον σημαντικότερο πόρο για την λειτουργία τους.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ): «Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι στο πλαίσιο συνάντησης συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης κου Δένδια, του Υφυπουργού κου Κωνσταντινόπουλου και αντιπροσωπείας  βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, συζητήθηκε το μείζον ζήτημα άρσης της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα επιμελητήρια. Μετά και τη δημόσια παρέμβαση του Ε.Ε.Α. και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας μέσω της επιτυχημένης ημερίδας που συν-διοργανώθηκε για το μέλλον και τη βιωσιμότητα των επιμελητηρίων και τις καταστροφικές συνέπειες της άρσης της υποχρεωτικότητας,

Ο υπουργός Ανάπτυξης κος Δένδιας αποφάσισε να συσταθεί μικτή επιτροπή μεταξύ παραγόντων του Υπουργείου και εκπροσώπων των επιμελητηρίων, ώστε μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μήνα να εξετασθούν όλες οι πιθανές λύσεις για τη βιωσιμότητα τους. Μια από τις προτάσεις που αναμένεται να συζητηθούν είναι η παράταση της υποχρεωτικότητας».


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.