ΔΡΑΣΥ: Να καταργηθεί το χαράτσι στην αποχέτευση

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα 23/6 ο επικεφαλής της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης, Στέφανος Σκοπούλης. Η ΔΡΑΣΥ απευθύνει κάλεσμα στο γιαννιώτικο λαό για απόκρουση της αντιλαϊκής, όπως την χαρακτηρίζει, πολιτικής της δημοτικής αρχής η οποία θα ενταθεί όπως εκτιμά την επόμενη πενταετία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκοπούλης αναφέρθηκε εκ μέρους της παράταξης:

-ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: «Αποτελεί θηλιά για το λαιμό της λαϊκής οικογένειας η λεγόμενη ρύθμιση των οφειλών της που εκβιαστικά επιβάλλει η δημοτική αρχή. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μέτρο αφορά την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και όχι τους λίγους μεγαλοοφειλέτες όπως υποκριτικά διατείνονται και τους οποίους χρησιμοποιούν ως άλλοθι για επικοινωνιακούς λόγους». Απαντώντας σε ερώτηση του PamvotisPress ο κ. Σκοπούλης εξέφρασε τη διάθεση να ζητήσει από τη δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα ή τουλάχιστον στις παρατάξεις που συμμετέχουν στο συμβούλιο τη λίστα των οφειλετών.

-ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ: «Με πρόσχημα το υπαρκτό και οξυμμένο πρόβλημα της αποχέτευσης επιχείρησαν  να εμφανίσουν ως φιλολαϊκή την πρότασή τους για μείωση 20% στο επιβαλλόμενο χαράτσι για την σύνδεση με το δίκτυο ακαθάρτων στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες.  Επιδίωξαν παράλληλα να συγκαλύψουν τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΙ, για την οποία ουδέποτε ενημερώθηκε το δημοτικό συμβούλιο,  και για το τεράστιο κόστος που δαπανάται εξαιτίας της έλλειψης  εξειδικευμένου εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού. Από τη συζήτηση αποκαλύφτηκε παράλληλα και ο ρόλος των προγραμμάτων της ΕΕ, καθώς εκτός από τη συμμετοχή που καταβάλλει η χώρα μας  στο κοινό κοινοτικό ταμείο, απαιτήθηκαν επιπλέον 2 εκατομμύρια ευρώ που τα κατέβαλλε ο δήμος, και επομένως οι συνδημότες μας, προκειμένου να καταστεί επιλέξιμο και να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα του συγκεκριμένου έργου. Ο επιβαλλόμενος κεφαλικός φόρος, με τη μορφή του τέλους σύνδεσης, δημιουργεί ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα στα λαϊκά στρώματα που ήδη πληρώνουν πανάκριβα τέλη  ύδρευσης σε αντίθεση με τις εταιρείες εμφιάλωσης που κερδοσκοπούν από το φυσικό αγαθό εξαντλώντας ταυτόχρονα τον πολύτιμο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας».

Ο κ. Σκοπούλης χαρακτήρισε παραγοντίστικη τη στάση ορισμένων στελεχών της δημοτικής αρχής «που υποκριτικά αυτοαναγορεύτηκαν σε υπερασπιστές των συμφερόντων των κατοίκων των ιδιαίτερων εκλογικών τους διαμερισμάτων» καθότι «είναι οι ίδιοι που για 4 χρόνια δεν άρθρωσαν λέξη για την πολιτική των κομμάτων τους που ισοπέδωσε το Γιαννιώτικο λαό».

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η παράταξη ζήτησε:

-Να σταματήσει ο εκβιασμός της δημοτικής αρχής προς κάθε οφειλέτη που πλήττεται άγρια από την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης,

-Να καταργηθεί το χαράτσι της  σύνδεσης με το αποχετευτικό και να επανεξεταστεί από την αρχή η τιμολογιακή της πολιτική με κριτήριο την τραγική κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια,

-Να περάσει στο δήμο η διαχείριση των απορριμμάτων των ΔΕ Μπιζανίου και Παμβώτιδας με την παράλληλη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

-Να αναλάβει η δημοτική αρχή την ευθύνη της ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών χαρών διεκδικώντας από την συγκυβέρνηση τους αντίστοιχους πόρους που παράνομα παρακρατεί από την τοπική διοίκηση».

Καταλήγοντας ο κ. Σκοπούλης απηύθυνε κάλεσμα για συγκρότηση επιτροπών λαϊκών λαϊκής διεκδίκησης και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά της πόλης σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου.

Γ, ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.