Δημοπρατείται το δεύτερο υποέργο για τη χωματερή Δουρούτης

Δημοσιεύθηκε από την ΔΕΥΑΙ η διακήρυξη δημοπράτησης για το δεύτερο υποέργο του ΧΑΔΑ Δουρούτης.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, που συμπληρώνει το αρχικό αντικείμενο και καθιστά πλέον εφικτή την αποκατάσταση της χωματερής σε όλη την έκτασή της.

Το έργο έχει προϋπολογισμό δύο εκατομμυρίων ευρώ και οι προσφορές θα κατατεθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Το φυσικό αντικείμενο αφορά στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης σε έκταση 25 στρεμμάτων.Οι τεχνικές παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν αφορούν σε χωματουργικές εργασίες, σε εργασίες διαμόρφωσης του ανάγλυφου, διαχείρισης και αποκατάστασης της λυματολάσπης, έργα τελικής κάλυψης, διαχείρισης ομβρίων και στραγγισμάτων, υδραυλικής υδροσποράς και περιβαλλοντικής παρακολούθησης.  Να σημειωθεί ότι το πρώτο έργο για την αποκατάσταση της χωματερής είναι σε πλήρη εξέλιξη. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτό θα έχει κλείσει οριστικά η μεγαλύτερη περιβαλλοντική πληγή στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων, σημειώνει ο Δήμος.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Φ.ΦΙΛΙΟΥ

«Στόχος μας ήταν να υλοποιήσουμε βήμα-βήμα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με έργα και παρεμβάσεις έτσι ώστε να επιλυθούν χρονίζοντα προβλήματα και συνάμα να δημιουργηθούν υποδομές για τα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα από τα δίκτυα αποχέτευσης, τη θωράκιση της παραλίμνιας περιοχής, την επέκταση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να αποκατασταθεί στο σύνολό της η χωματερή της Δουρούτης. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις στο λεκανοπέδιο καθώς απαλλάσσεται οριστικά η περιοχή μας από μία ανοιχτή πληγή. Θέλω να τονίσω ότι ήταν καθοριστική η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Ηπείρου, με την Διαχειριστική Αρχή και με τον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων ώστε να έχουμε το άριστο αποτέλεσμα», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.