Διήμερο καθαρισμού στα κεντρικά Τζουμέρκα

Στο Ορειβατικό Καταφύγιο Μελισσουργών – Στις 8 και 9 Αυγούστου

Το Ορειβατικό Καταφύγιο Μελισσουργών διοργανώνει υπο την αιγίδα του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου αλλα και την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Kεντρικών Τζουμέρκων, εθελοντικό διήμερο συγκομιδής απορριμμάτων και ανεπιθύμητων υλικών με επίκεντρο τους Μελισσουργούς αλλα και την ευρύτερη περιοχή των Β.Α Τζουμέρκων. Σας προσκαλούμε όλους να δώσετε το παρόν για να βοηθήσουμε αυτό το διαμάντι της Ηπείρου να λάμψει.

Μερα 1η : Η ομάδα του καταφυγίου μας θα αναλάβει να μπει με τεχνικά μέσα καραρρίχησης στα απόκρυμνα και επικίνδυνα σημεία (ρεματίες, όχθες, ποτάμια),και με την βοήθεια εθελοντών κατοίκων της ευρυτερης περιοχής μας (Άρτα-Ιωάννινα) θα καταφέρουμε να ανασύρουμε ποσότητες σκουπιδιών που εχουν μεταφερθεί με τα χρόνια. Παράλληλα μικρότερες ομάδες εθελοντών θα καθαρίσουν τις συνοικίες του χωριού συσσωρεύοντας τα σκουπίδια σε κομβικά σημεία απ΄ όπου φορτηγό του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων θα τα μεταφέρει σε χώρο απόθεσης απορριμμάτων της Π.Ε Άρτας.

Το απόγευμα συνάντηση στο καταφύγιο, όπου θα φροντίσουμε να διασκεδάσουμε όλους τους φίλους εθελοντές, με ζωντανή έντεχνη και παραδοσιακή μουσική, φαγητό και ποτό.

Μερα 2η : Από το πρωί οι ομάδες εθελοντών θα ξεχυθούν στο οδικό δίκτυο ως και τα χωριά Πράμαντα – Τσόπελα και θα φροντίσουν τον καθάρισμό του ενώ παράλληλα μικρότερες ομάδες, θα αναλάβουν να καθαρίσουν φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς που είναι κρυμμένοι λίγο έξω απ΄τα χωριά.

Αυτοκίνητο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων θα αναλάβει με την βοήθεια μας να απομακρύνει τα απορρίματα απο κάθε σημείο συγκέντρωσης τους.

Για όσους παρευρεθούν το διήμερο, το καταφύγιο μας, διαθέτει δωρεάν κατασκηνωτικό χώρο με την υποστήριξη μας (ντούζ. W.C)

Στόχος της πρόσκλησης είναι: η ανάδειξη της περιοχής και η προστασία του περιβάλλοντος

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK

 


 

 

 

 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.