Διαβούλευση για τα δάση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς

Πρόσκληση σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να συμμετέχουν σε δημόσια διαβούλευση για τα θέματα του νομοσχεδίου για την ιδιωτική πολεοδόμηση, τους Οικοδομικούς συνεταιρισμούς και τα Δάση απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαβούλευση οργανώνεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και το Τμήμα Οικολογίας – περιβάλλοντος – Χωρικού σχεδιασμού και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιουλίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, (Πανεπιστημίου/ Ελ. Βενιζέλου 52, Αθήνα).

«Τα Δασικά Οικοσυστήματα  αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για το περιβάλλον της χώρας, για την διατήρηση της βιοποικιλότητας, για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η όποια επέμβαση στις δασικές περιοχές δεν πρέπει να διαταράσσει την συνέχεια του οικοσυστήματος, γι΄ αυτό το σύνταγμα της χώρας με τα άρθρα 24 και 117 προστατεύουν τα δασικά οικοσυστήματα από ασύμβατες αστικές και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες. Με το υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ  με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.

Ο χωροταξικός – πολεοδομικός σχεδιασμός έχει στρατηγικό χαρακτήρα και οι προβλέψεις του νομοτελειακά θα πρέπει να λειτουργούν ευνοϊκά, όχι μόνο για το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας στο οποίο η αναμενόμενη ανάπτυξη θα αποφέρει τα οικονομικά οφέλη, αλλά για όλο το κοινωνικό σύνολο.

Η ιδιωτική πολεοδόμηση που προωθείται  από την κυβέρνηση παραδίδει τον  σχεδιασμό στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Με τον  χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό με τον σχεδιασμό διαχείρισης και προστασίας των  φυσικών οικοσυστημάτων η γη θα πρέπει να αντιμετωπίζεται κατ΄ αρχή ως Δημόσιο Αγαθό και όχι ως εμπορεύσιμο είδος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και  καλεί τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς σε συζήτηση με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια σε  πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τα δημόσια κοινά αγαθά.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.