Χρ.Μαντάς: «Να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι διοικητικοί των πανεπιστημίων» 

Στις 27 Αυγούστου 2014 συνεδρίασε η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση επί του πορίσματος του εξωτερικού αξιολογητή για τους διοικητικούς διαθεσίμους υπαλλήλους των οκτώ Πανεπιστημίων της χώρας.

Κατά την τοποθέτησή του, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ζήτησε από τον Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί έτσι ώστε να γίνει ξεκάθαρο εάν θα απολυθούν διοικητικοί υπάλληλοι, εάν θα αλλάξουν θέση και πού θα πάνε.

Παράλληλα ο Χρήστος Μαντάς άσκησε σφοδρή κριτική στην έκθεση αξιολόγησης και αναφορικά με την έναρξη μιας διαδικασίας ανάθεσης σε υποτιθέμενους «ανεξάρτητους … αξιολογητές» δηλ. σε ιδιωτικές εταιρείες ζητημάτων που είναι υπόθεση του δημοσίου, αλλά και πολιτικών κατευθύνσεων και  αναφορικά με την μεθοδολογία της έκθεσης, την χρησιμοποίηση αμφίβολης εγκυρότητας στοιχείων κλπ.

Στη συνέχεια επισήμανε πως αυτή η τεράστια αναστάτωση που υπήρξε στα πανεπιστήμια με τις διαθεσιμότητες, κινητικότητες κ.τ.λ., όχι μόνο δεν είχε κανένα βάσιμο λόγο– λόγω της τεράστιας απόκλισης που υπάρχει ανάμεσα στα ευρωπαϊκά δεδομένα και στα ελληνικά δεδομένα- αλλά στην ουσία επιβεβαιώνει ότι, σε γενικές γραμμές, ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που υπηρετούν ήδη, είναι τουλάχιστον  ανεπαρκής.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Καταλήγοντας ο κ. Μαντάς ανέφερε πως «[..] Αν θέλουμε να πάμε σε μια ουσιαστική διαδικασία αναβάθμισης των ανώτατων ιδρυμάτων, ένα από τα στοιχεία είναι και το κομμάτι της συνολικής διοικητικής υποστήριξης. Η πραγματικότητα είναι ότι πάρα πολλά πανεπιστήμια δεν έχουν τη στοιχειώδη υποστήριξη, ιδιαίτερα τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, ολόκληροι τομείς δεν έχουν καμία γραμματειακή υποστήριξη, όπως στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η πολιτική, λοιπόν, απόφαση θα πρέπει να είναι ότι να τελειώσει αυτή η ιστορία και οι άνθρωποι να επιστρέψουν στις δουλειές τους, να λήξει εδώ και τώρα αυτή η διαδικασία, η οποία ταλαιπώρησε και τα πανεπιστήμια και έβαλε σε μια τεράστια αγωνία τους ίδιους τους ανθρώπους που τα υπηρετούν».


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.